אין כמו ריח הלביבות המיטגנות במטבח כדי להכניס אותנו לאווירת החנוכה. הלאטקס / לביבות תפוחי אדמה הקריספיות האלו הפכו לחלק מרכזי בתפריטי החג. אך טיגון לביבות אינו פשוט כפי שהוא נראה… הנה המדריך שלנו להכנת הלביבות הטובות ביותר!
טיפים לחיסכון בזמן
- קילוף מראש: קלפו את תפוחי האדמה והניחו בקערת מים במקרר למשך מספר שעות או למשך הלילה.
- גירוד מראש: גרדו את תפוחי האדמה והניחו בקערת מים במקרר למשך מספר שעות.
- הכנה מראש של הבלילה: הכינו את בלילת הלביבות והניחו בכלי אטום במקרר למשך מספר שעות או למשך הלילה.
- טיגון מראש:
- ביום ההגשה: טגנו והשאירו בטמפרטורת החדר. חממו מחדש על תבנית מרופדת בנייר כסף, בשכבה אחת, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
- מספר ימים לפני ההגשה: טגנו והקפיאו. חממו מחדש על תבנית מרופדת בנייר כסף, בשכבה אחת, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
- הערה: עדיף לא לשמור לביבות מטוגנות במקרר, אלא אם כן אתם אוהבים אותן רכות.
5. הכינו את כל המרכיבים מראש ומדדו אותם (ניתן לעשות זאת אפילו בלילה שלפני ולשמור במקרר בכלים אטומים) כדי להפוך את הכנת הבלילה לקלה ומהירה.
טכניקות
- יחס מושלם: היחס המושלם ללביבות הוא 3 תפוחי אדמה גדולים (עם קליפה חומה או לבנה), 2 ביצים ו-1 בצל קטן.
- קמח מצה או קמח חיטה? זה תלוי בכם ! קמח מצה מעניק ללביבה פריכות רבה יותר, בעוד שקמח חיטה נותן מרקם רך יותר. אנו ממליצים על 1/2 כוס קמח/קמח מצה ליחס של 3:2:1.
- סחיטת תפוחי האדמה: סחטו את תפוחי האדמה בעזרת מגבת מטבח או בד גבינה כדי להסיר עודפי נוזלים.
- טיגון בשמן זית: הטמפרטורה המושלמת לטיגון היא 175 מעלות. אין לכם מדחום לטיגון עמוק? אין בעיה, השתמשו בשיפוד עץ או בידית של כף עץ. הכניסו את הקצה לשמן החם, וכאשר מופיעות בועות, השמן חם ומוכן. אנו ממליצים להכין לביבה קטנה לניסיון כדי לוודא שהתיבול מדויק.
אל תעמיסו יותר מדי לביבות בו זמנית במחבת אם אתם אוהבים שהקצוות קריספיים. - שמירה על חום הלביבות לאחר הטיגון: הניחו את הלביבות על צלחת מרופדת בנייר סופג ושמרו על חומן בתנור שחומם מראש ל-95 מעלות עד להגשה.
- לביבות שבאותו הגודל מתבשלות באותו הקצב ונראות מרשימות יותר בהגשה. מצאו את הגודל המושלם עבורכם באמצעות שימוש בכוס מדידה של 1/4 כוס או גודל אחר שאתם אוהבים. מלאו את הכוס / כלי בבלילת הלביבות והפכו בעדינות לתוך השמן החם. חזרו על הפעולה עם שאר הבלילה, בנגלות. כל לביבה תהיה באותו גודל ותיראו כמו מקצוענים!
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!