האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משלוח מנות אסייתי

משלוח מנות אסייתי ספייסי הכולל רול סושי טרי, כוסות סושי מפורק בטעמים מיוחדים, נאמס פריך וטעים, רוטב חריף אסייתי שמתאים בדיוק, ופחיות ספרייט מרעננות – כל מה שצריך לארוחה אסייתית מיוחדת ומקורית!

כוסות סושי מפורק

אורז לסושי

500 גרם אורז לסושי

600 ליטר מים

רוטב לאורז

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

חצי כוס חומץ אורז

ספייסי טונה

2 קופסאות טונה בשמן ,מסוננות מהשמן

2 כפות  מיונז

כף רוטב סויה

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל  לפי הטעם

2 מלפפונים

לעיטור

כרישה

שמן עמוק

רצועות עירית או בצל ירוק

ההכנה

מתחילים בהכנת האורז

שוטפים במים, חצי קג אורז מספר פעמים, עד שהמים כמעט צלולים. ומסננים

מעבירים לסיר . מוסיפים מים ומרתיחים עם הרתיחה מנמיכים את הלהבה לרמה הכי נמוכה

מבשלים כ20 דק.

לאחר 20 דקות מכבים את הלהבה. ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דק. פותחים ומערבבים.

את חומרי הרוטב מרתיחים בסיר קטן. לאחר הרתיחה מוזגים על האורז ומערבבים. האורז לסושי מוכן.

מצננים מעט .

מכסים את האורז עד לשימוש.

מכינים את הספייסי טונה

נעביר לקערה את נתחי הטונה. נפורר בעזרת מזלג. נוסיף פטרוזליה קצוצה דק דק.

נפרוס את המלפפון לחצי לאורכו ואז לפרוסות דקות. לקבלת חצאי פרוסות . ונוסיף לקערה

נוסיף מיונז, מלח ,פלפל ומעט לימון- לפי הטעם  ונערבב.

נכין את הקישוט

נחתוך כרישה למקטעים של 5 ס"מ . כל מקטע נפריד לגלדים כל גלד נפרוס לרצועות דקיקות  באורך 5 ס"מ

 בסיר קטן נחמם שמן בגובה 2 ס"מ נטגן את הכרישה עד להזהבה

נוציא למסננת ונצנן

ההרכבה

נבחר כוסות רחבות ונאות

נמלא את בסיס הכוס בתערובת האורז. כ2 -3 ס"מ גובה של אורז

נמלא את שאר הכוס בספייסי טונה

נקשט בכרישה פריכה ורצועות עירית

ניתן לארוז את הכוסות בקופסא אטומה ולשמור במקרר יום  אחד.

נאמס

דפי אורז

חצי חבילה אטריות שעועית

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 מלפפון חתוך לקוביות קטנות

2 כפות רוטב סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק חריף

לרוטב

חצי כוס רוטב צילי מתוק

3 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

מתחילים בהכנת האטריות.

 מעבירים  את האטריות לקערה. מוזגים מעליהם מים רותחים . מערבבים. ממתינים 5 דקות ומסננים את

האטריות. חותכים את האטריות לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה

מוסיפים לקערה מלפפון חתוך לקוביות קטנות. פטרוזליה קצוצה, רטבים . ומלח ופלפל.

מערבבים את חומרי הרוטב בכלי קטן

מתחילים למלאות דפי אורז

משמנים קלות משטח עבודה

ממלאים קערה רחבה במי ברז

טובלים במים דף אורז, מנערים מהמים ומניחים על המשטח המשומן.

ממתינים כחצי דקה שהדף יתרכך

מניחים 2 כפות מילית בחלק התחתון של דף האורז

מקפלים את 2 צידי הדף לכיוון המרכז, ואת החלק התחתון על המילית ומסיימים  בקיפול וגלגול מושלם.

מעבירים למגש משומן קלות וממתינים 15 דקות

שימו לב לא להניח נמאס ממולא צמוד לנמאס נוסף, הם נוטים להדבק ולהיקרע.

מחממים שמן עמוק. כשהשמן חם מטגנים  את הנמאס כחצי דקה מכל צד. אין צורך להשחים.  מוציאים

מיד למסננת

מגישים טרי עם רוטב לטבילה

התוכן באדיבות ראשל ממומן בשיתוף קוקה-קולה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן