משלוח מנות בריא ומפנק, הכולל גרנולה פריכה, צנצנות יוגורט טרי עם פירות חתוכים וגרנולה, מייפל מתוק, לצד פחיות נורדיק מרעננות – כל מה שצריך למשלוח מתוק, בריא ומלא בטעמים!
גרנולה ביתית
רכיבים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה
120 גרם פקאן
120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
120 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
רבע כוס שמן זית
בין 1/2 ל-3/4 כוס דבש / סילאן / מייפל או עירוב של שניים מהם
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 170 מעלות על טורבו.
קוצצים גס את הפקאנים והחמוציות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
מוסיפים מלח ושמן זית ונערבבים.
מוסיפים סילאן/ דבש/ מייפל, מערבבים וטועמים. אם לא כל התערובת מכוסה או שהיא לא מתוקה מספיק הוסיפו עוד מהסילאן/ דבש/ מייפל.
מעבירים לתבנית גדולה (או 2, לפי הצורך) מרופדת בנייר אפיה ומשטחים.
אופים 20 דק ומערבבים מדי פעם.
מוציאים מהתנור ומצננים.
עוגיות גרנולה
רכיבים:
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 3/4 כוס אגוזי לוז
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים פנימה את הקוואקר והאגוזים ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.
מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.
אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים היטב לפני ההגשה.
העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.
התוכן באדיבות ראשל ממומן בשיתוף קוקה-קולה
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!