אג פו יאנג עם אורז

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

15 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

המתכון הסיני הקלאסי הזה מהיר וקל להכנה ,בול לארוחה מעניינת באמצע שבוע. ועל הדרך אתם יכולים "לנקות את המקרר " מכל מיני שאריות אוכל למנה המגוונת הזאת. אנחנו השתמשנו בכרוב לויטמין B, פטריות לויטמין D, ונבטי שעועית לויטמינים C ו k , אבל תרגישו חופשי להשתמש גם בגזר, קייל , או זוקיני. בהגשה המסורתית של המנה הזאת היא מגיעה ביחד עם רוטב עבה שמאגד את כל הטעמים ביחד. אנחנו אהבנו לאכול את האג פו יאנג יחד עם אורז, אבל אם אתם מחפשים ארוחה משביעה יותר , תוכלו להוסיף ירקות נוספים, לדוגמה באק צ'וי מוקפץ.

מצרכים

  • ½ כוס ציר מרק ירקות או מרק עוף
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1 כפית קורנפלור
  • מעט פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
  • 8 ביצים
  • ¼ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ , חלקים ירוקים וחלקים לבנים נפרדים
  • 110 גרם פטריות, פרוסות
  • 2 כוסות כרוב ירוק קצוץ
  • 1 כוס נבטי שעועית טריים
  • להגשה: אורז

אופן ההכנה

1.

בקערה קטנה מערבבים את ציר המרק , רוטב סויה, חומץ אורז, קורנפלור, ופתיתי פלפל אדום. מחממים במיקרוגל למשך דקה, ומערבבים היטב. הרוטב אמור להתקבל במרקם עבה , אם עדיין לא נראה כך - מחזירים למיקרוגל ל30 שניות נוספות.

2.

בקערה נוספת, טורפים את הביצים עם ¼ כפית מלח ופלפל.

3.

מחממים מחבת סוטאז' גדולה על אש בינונית גבוהה, ומוסיפים שמן זית. מטגנים את החלקים הלבנים של הבצל הירוק,  פטריות, כרוב, ונבטים עד שכל הנוזלים מתאדים, כ 5 דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של הבצל ירוק , ואז מוסיפים את הביצים ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהביצים מבושלות ברובן , אבל עדיין לא יציבות לגמרי. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים מתייצבות קצת יותר, כ 3 דקות.

4.

מגישים לצד אורז.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן