אורז בסמטי הוא אורז מבושם שפופולארי ברחבי העולם. אנחנו שידרגנו את הסטייל עם פיסטוקים וחמוציות. מומלץ מאד גם להכין את המתכון לקליפות תפוזים מסוכרות ולהוסיף לעיטור. יאמי!
מצרכים
1/2 1 כוסות אורז בסמטי, שטוף מספר פעמים עד שהמים מתקבלים צלולים
3 כוסות מים או ציר מרק עוף
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פיסטוקים קלויים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
3 כפות קליפות תפוזים מסוכרות (ראה קישור למתכון )
אופן ההכנה
1.
בסיר בינוני מביאים את המים או ציר המרק לרתיחה.
2.
מוסיפים את האורז, מלח, ופלפל ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהנוזל מגיע לגובה האורז בסיר.
מכבים את האש ומשאירים את המכסה על הסיר למספר דקות נוספות לאידוי וסיום הבישול.
3.
מוסיפים את הפיסטוקים וחמוציות לאורז ומערבבים.
4.
מעטרים עם קליפות תפוזים מסוכרות.
מתכונים נוספים
סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה
פסטה פסטו עם עוף
מניפות בטטה
אוזן אסאדו
ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים
פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה
פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך
סיגר בטטה וגבינות של המסעדות
ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה
בלינצ'ס מטוגנים
תגובות
שרה •
12:51 •
13/02/2025
אפשר גם אורז יסמין?
מערכת מניו • 19:15 • 13/02/2025
פחות מומלץ במתכון זה, אבל אפשרי. אם תחליטי להתשמש באורז יסמין הטעם יהיה מעט שונה, כי לאורז יסמין יש ארומה עדינה יותר, אבל הוא עדיין יספוג היטב את הטעמים .שימי לב גם לזמן הבישול ולכמות המים, כי אורז יסמין דורש פחות מים מאורז בסמטי.