אורז מטוגן עם ירקות ואגסים אסייתים עלומים

4

מנות

זמן הכנה

35 דק

זמן כולל

55 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

למרות שיש טיגון במתכון הזה, מתקבלת מנה די בריאה! עשירה בירקות וללא בשר, אך קלה ומשביעה. מוסיפים ביצים – וקיבלנו ארוחה מלאה!

מצרכים

  • 3 כפות שמן שומשום, מחולק
  • 6 שיני שום, מגורדות
  • 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 גזרים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 פלפל צ'ילי, כתוש (אופציונלי)
  • 2 כוסות אורז מבושל שנשמר במקרר ללא מכסה ( ניתן להשתמש עם אורז שחור/ אורז חום/ אורז אדום)
  • 1 כוס אדממה (פולי סויה) קפואה עם קליפה
  • 1 כוס כרוב נאפה (כרוב סיני) קצוץ דק / או באק צ'וי
  • 3 כפות רוטב סויה
  • ½ כף חומץ אורז
  • 4 ביצים
  • לעיטור:שומשום שחור ושומשום לבן, בצל ירוק פרוס

אופן ההכנה

1.

מניחים מחבת סוטאז' גדולה או ווק על חום גבוה. מוסיפים 1 כף שמן שומשום ומטגנים את השום וג'ינג'ר במשך דקה. מוסיפים פטריות, גזר, ופלפל צ'ילי, אם משתמשים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, למשך 2 עד 3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים.

2.

מזיזים את התערובת לצד של המחבת. מוסיפים 1 כף שמן ומטגנים את האורז עד שנהיה קריספי, כ-3 דקות. מוסיפים את האדממה וכרוב ומערבבים .

3.

מוסיפים את רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את האורז לצלחת הגשה ומכסים כדי שישאר חם.

4.

מחזירים את המחבת ומחממים אש בינונית גבוהה. מוסיפים 1 כף שמן שנותר, מטגנים את הביצים עד שהחלבונים יציבים. מעבירים את הביצים למגש האורז. מעטרים עם שומשום ובצל ירוק.

בהגשה, חותכים את הביצים לתוך האורז כך שהחלמון יזלוג לאורז.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן