
4
מנות
זמן הכנה
35 דק
זמן כולל
55 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
למרות שיש טיגון במתכון הזה, מתקבלת מנה די בריאה! עשירה בירקות וללא בשר, אך קלה ומשביעה. מוסיפים ביצים – וקיבלנו ארוחה מלאה!
מצרכים
- 3 כפות שמן שומשום, מחולק
- 6 שיני שום, מגורדות
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 גזרים בינוניים, פרוסים דק
- 1 פלפל צ'ילי, כתוש (אופציונלי)
- 2 כוסות אורז מבושל שנשמר במקרר ללא מכסה ( ניתן להשתמש עם אורז שחור/ אורז חום/ אורז אדום)
- 1 כוס אדממה (פולי סויה) קפואה עם קליפה
- 1 כוס כרוב נאפה (כרוב סיני) קצוץ דק / או באק צ'וי
- 3 כפות רוטב סויה
- ½ כף חומץ אורז
- 4 ביצים
- לעיטור:שומשום שחור ושומשום לבן, בצל ירוק פרוס
אופן ההכנה
1.
מניחים מחבת סוטאז' גדולה או ווק על חום גבוה. מוסיפים 1 כף שמן שומשום ומטגנים את השום וג'ינג'ר במשך דקה. מוסיפים פטריות, גזר, ופלפל צ'ילי, אם משתמשים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, למשך 2 עד 3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים.
2.
מזיזים את התערובת לצד של המחבת. מוסיפים 1 כף שמן ומטגנים את האורז עד שנהיה קריספי, כ-3 דקות. מוסיפים את האדממה וכרוב ומערבבים .
3.
מוסיפים את רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את האורז לצלחת הגשה ומכסים כדי שישאר חם.
4.
מחזירים את המחבת ומחממים אש בינונית גבוהה. מוסיפים 1 כף שמן שנותר, מטגנים את הביצים עד שהחלבונים יציבים. מעבירים את הביצים למגש האורז. מעטרים עם שומשום ובצל ירוק.
בהגשה, חותכים את הביצים לתוך האורז כך שהחלמון יזלוג לאורז.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!