
מנות
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
40 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
העוגיות האהובות עליי הלא הן אלפחורס !
כי אין כמו ריבת חלב מעוכה בין שתי עוגיות נימוחות .
לפניכם כל הטריקים שלי ליצירת אלפחורס מושלם !
מצרכים
- 4 חלמונים
- 190 גרם חמאה רכה
- 120 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם קמח ( כמעט שתי כוסות מלאות)
- 180 גרם קורנפלור ( כוס ועוד שלושת רבע כוס)
- 10גרם (שקית אבקת אפיה)
- ריבת חלב למילוי
- קוקוס טחון (לא חובה)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 140 מעלות טורבו.
עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר למרקם אחיד ומוסיפים את החלמונים.
2.
מערבבים את כל שאר היבשים יחד בקערה נפרדת, ובהדרגה מוסיפים אל המיקסר תוך כדי לישה .
3.
מרדדים את הבצק לעלה דק לא מידי! בתוך נייר אפיה משני צדדיו קורצים את הצורה הרצויה ומנקים את השאריות. מעבירים את נייר האפייה לתוך תבנית ומכניסים לתנור.
אופים 8-15 דקות, שימו לב רק עד להזהבה!
4.
5.
מצננים מעט את העוגיות וממלאים ריבת חלב בין כל 2 עוגיות בעזרת שקית זילוף.
ניתן גם לטבול את העוגיות בקוקוס.
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.