
8
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
40 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
סבא שלי היה ידוע במנת עוף המרסלה שלו – המנה הזו של אמנון במרסלה (לכמוני שאוהבים פטריות!) הושפעה מהמתכון שלו.
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 1 כוסות שאלוט פרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 גבעולי סלרי פרוסים
- 900 גרם אמנון חתוך לקוביות בגודל של 5 ס"מ
- 2 כוסות פטריות קרמיני או בייבי בלה פרוסות
- 1/2 כוס ועוד 2 כפות יין מרסלה (מחולקות)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כף צלפים מסוננים
- 1 כפית פתיתי צ'ילי אדום
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1.
מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט והשום ומבשלים עד שהם מתרככים, כ-5 עד 8 דקות.
2.
מוסיפים את הסלרי ומטגנים למשך 3 דקות נוספות.
3.
מוסיפים את האמנון ומבשלים 5 דקות, תוך ערבוב בעדינות כדי למנוע שבירה של הדג.
4.
מוסיפים את הפטריות, 2 כפות יין ו-1/4 כוס מים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה עד שהדג מבושל לחלוטין, כ-10 דקות.
5.
מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, הצלפים, פתיתי הצ'ילי, המלח והפלפל לפי הטעם.
6.
בזמן שהדג מתבשל, מערבבים את חצי כוס היין הנותרת ואת החמאה בסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך ומתחמם, כ-5 עד 7 דקות.
מגישים את הרוטב לצד הדג.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!