ארוחת עוף ופתיתים בסיר אחד

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

המתכון הזה פשוט וקל וכולם אוהבים אותו בדיוק לכן. אנחנו אוהבים הרבה תבלינים וטעמים, אבל לפעמים – ההכי פשוט הוא גם ההכי טוב, כמו בתבשיל הזה.

מצרכים

  • 4 ירכי עוף ללא עצמות וללא עור / או ירכי עוף עם עצם
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות פתיתים (לא מבושלים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ראש ברוקולי טרי, חתוך לפרחים / או ברוקולי קפוא ( 2 כוסות)
  • 2 כוסות ציר מרק עוף או מרק ירקות
  • לעיטור: (אופציונלי) 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.

מצפים מחבת יצוקה גדולה או סיר סוטאז' עם 1 כף שמן זית ומחממים על אש גבוהה.

2.

מפזרים מלח ופלפל מעל לחלקי העוף ומניחים במחבת. מבשלים 5 דקות או עד שהעוף משחים בצד אחד.הופכים את העוף לצד השני ומבשלים עד שמשחימים  בצד השני.  מעבירים  את חלקי העוף לצלחת.

3.

 מוסיפים את הפתיתים למחבת ומערבבים  כדי שיצופו בשמן ויקבלו טיגון.  כשמתחילים להשחים,  מוסיפים את הבצל.

4.

 מנמיכים את החום ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם  עד שהבצל מתחיל להתרכך.  מוסיפים את השום ומבשלים 2  דקות נוספות.  מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב.

5.

 מחזירים את העוף למחבת ושופכים מעל את ציר המרק.  מגביהים את החום  לאש בינונית גבוהה  ונותנים לציר המרק להגיע לרתיחה. אחרי שרותח, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים, כ-10 דקות. 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן