האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארטישוק ממולא מרוקאי

6

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו35 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

אני אוהבת תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון ותבלינים מרוקאים, שמתבשלים ברוטב עגבניות. לארוחה קלה ופשוטה יותר באמצע השבוע, יצרנו גרסה פשוטה עם אותו פרופיל טעמים מנחם.

 

מצרכים

  • 680 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה, מחולקות
  • 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 450 גרם תחתיות ו/או לבבות ארטישוק, קפואים או משומרים, קצוצים גס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 1/2 כפיות כמון טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • לקישוט - כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

1.

מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.

 

2.

מחממים סיר גדול על חום בינוני-גבוה.

מוסיפים 2 כפות שמן ואת חזה העוף. משחימים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.

 

 

3.

מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות, את הבצל והשום, ומטגנים עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח.

 

4.

מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים עד שהם מתחילים להשחים, כ-10 דקות.

 

5.

מוסיפים פפריקה, כמון, קינמון, ג'ינג'ר, כורכום, רסק עגבניות ו-2 כוסות מים.

 

6.

מבשלים מכוסה עד שהטעמים מתמזגים, כ-10 דקות נוספות.

 

7.

מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה, מכוסה.

 

8.

מגישים מעל קוסקוס מחיטה מלאה. מקשטים בכוסברה טרייה.

 

מתכונים נוספים

קוגל תפוחי אדמה אישי

קישואים בסגנון איטלקי

תפוחי אדמה פריכים בסיר

קרפ מלוח / בלינצ'ס עם ירקות

קוגל תפוחי אדמה במחבת

פשטידת אננס לפסח

מניפות בטטה

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן