
6
מנות
זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו35 דק'
1 שעות ו35 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
אני אוהבת תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון ותבלינים מרוקאים, שמתבשלים ברוטב עגבניות. לארוחה קלה ופשוטה יותר באמצע השבוע, יצרנו גרסה פשוטה עם אותו פרופיל טעמים מנחם.
מצרכים
- 680 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה, מחולקות
- 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 450 גרם תחתיות ו/או לבבות ארטישוק, קפואים או משומרים, קצוצים גס
- 1 כפית פפריקה
- 1 1/2 כפיות כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1 כוס רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- לקישוט - כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה
1.
מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
2.
מחממים סיר גדול על חום בינוני-גבוה.
מוסיפים 2 כפות שמן ואת חזה העוף. משחימים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
3.
מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות, את הבצל והשום, ומטגנים עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח.
4.
מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים עד שהם מתחילים להשחים, כ-10 דקות.
5.
מוסיפים פפריקה, כמון, קינמון, ג'ינג'ר, כורכום, רסק עגבניות ו-2 כוסות מים.
6.
מבשלים מכוסה עד שהטעמים מתמזגים, כ-10 דקות נוספות.
7.
מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה, מכוסה.
8.
מגישים מעל קוסקוס מחיטה מלאה. מקשטים בכוסברה טרייה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!