זמן הכנה 15 דק זמן כולל 45 דק רמת קושי: קלה חלבי מצרכים 200 גרם חמאה 1 כפית גדושה קינמון 1 כוס אגוזי מלך טחונים 1 כוס פיסטוקים טחונים 1 כוס מים 1 כוס סוכר 2 כפות דבש 2 כפות מיץ לימון דפי פילו אופן ההכנה 1. מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר בינוני את המים, סוכר , לימון, ודבש עד לקבלת סירופ. מצננים את מי הסוכר עד שהבקלוואה יוצאת מהתנור. 2. מחממים תנור ל170 מעלות. בקערה מערבבים את הקינמון, אגוזים, ופיסטוקים. 3. בתוך תבנית מניחים דף פילו שחותכים שיתאים לגודל התבנית. מברישים את דף הפילו בחמאה, מעל מפזרים את תערובת האגוזים, ומעל מניחים דף פילו נוסף. חוזרים 5 פעמים על השלב הזה, עד שיש סה"כ 4 שכבות עם תערובת האגוזים. 4. מכניסים לתנור במשך 25 דקות. מיד כשמוציאים מהתנור מברישים מעל את סירופ מי הסוכר הקר. אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!