
10
מנות
15 דק'
10 שעות ו15 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 3 ראשי שום שלמים, פרוסים לרוחבם לחצי
- 1 נתח בריסקט שלם (חזה בקר, בשר מספר 3) עם השומן
- , מלח ופלפל
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 כוסות ציר מרק עוף או בקר
- 1 כוס עגבניות מרוסקות (לא חובה)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 110 מעלות.
מסדרים את פרוסות הבצל וראשי השום בתבנית רוסטר גדולה או בתנור הולנדי.
מתבלים את נתח הבריסקט במלח ופלפל.
מניחים את הבריסקט מעל לפרוסות הבצל ושום.
שופכים מעל את היין , ציר מרק ,ועגבניות מרוסקים (אם משתמשים).
מכסים את האוכל עם נייר אפיה, ומעל סוגרים חזק עם נייר כסף.
צולים בתנור במשך 10 שעות.
מעבירים בעדינות את הבשר לקרש חיתוך כדי שיתקרר לפני שפורסים.
בזמן שהבריסקט מתקרר, מסננים את הנוזלים שהצטברו בתבנית , ללא הבצל ושום, לתוך סיר קטן.
מסירים את השומן שהתגבש מעל לנוזלים.
מבשלים עד שהנוזל מצטצמם ומתעבה (ניתן לבדוק על ידי הכנסת כף ובדיקה אם הנוזלים מצפים את גב הכף).
פורסים את הבריסקט כנגד כיוון הסיבים שלו, ומחזירים לתבנית יחד עם הנוזל שהצטמצם לרוטב.
אחסון: ניתן לאחסן במקרר עד ל-3 ימים.
ניתן לאחסן בהקפאה עד לחודש – מקפיאים בנפרד את הבשר ואת הרוטב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!