
4
מנות
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
75 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
הכינו את הארוחה המדהימה הזאת, שמכינים בסיר אחד, עם מלא טעמים הודיים. לטקסטורה שונה, ניתן לטחון חצי מהעדשים במעבד מזון או עם בלנדר ידני עד למרקם חלק , להחזיר לסיר ולערבב היטב, או להיצמד למתכון המקורי.
מצרכים
- 4 חזה עוף ללא עור וללא עצמות (כ - 680 גרם)
- ¼ 1 כפית מלח גס, מחולק
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 3 שיני שום, כתושות
- ½ 1 כוסות עדשים אדומות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 (425 גרם) קופסת שימורי עגבניות מרוסקות ללא סוכר
- לעיטור: לימון טרי, עלי כוסברה
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 204 מעלות. מתבלים את העוף עם ¼ כפית מלח, פלפל , ופפריקה.
2.
מחממים סיר הולנדי או סיר חסין לתנור על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית וצורבים מעט את העוף משני צידיו. מעבירים לצלחת.
3.
באותו הסיר, מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, כורכום, כמון, ג'ינג'ר, ועגבניות. מערבבים היטב, ואז מוסיפים את העדשים .ממלאים את קופסת השימורים הריקה (מהעגבניות) במים ושופכים לסיר לכיסוי. מביאים לרתיחה. מנמיכים את החום לאש נמוכה, מכסים, ומבשלים 30-45 דקות, או עד שהעדשים מתחילים להתרכך. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים 1 כפית מלח / או לפי הטעם.
4.
מניחים את העוף בסיר מעל לדאל העדשים, ומכניסים את הסיר, ללא מכסה, בתנור. צולים עד שהעוף מבושל לגמרי, כ-10 דקות.
מפזרים כוסברה וסוחטים מעט לימון טרי על המנה לפני ההגשה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!