האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דג שלם עם זיתים

1

דג דניס שלם

זמן הכנה:
7 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אל תפחדו מדג שלם, ואל תיבהלו אם העור קצת נקרע בזמן שאתם הופכים אותו. ( שימוש במרית מיוחדת לדגים תקל משמעותית על תהליך ההכנה) השתמשתי בתערובת מדהימה של זיתים איכותיים (כולל הגלעינים!), אבל אתם יכולים להשתמש בכל סוג זיתים שאתם אוהבים. אם אתם לא אוהבים דג שלם או לא רוצים להתעסק עם העצמות, אפשר להכין את המנה הזו עם פילה דג – פשוט לבשל לחצי מהזמן ולהוסיף רק חצי מכמות המים.

מצרכים

  • 1 דג דניס שלם, מנוקה
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 8 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 6 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כוס זיתים
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1/4 כוס עלי טימין טריים, ללא הגבעולים

אופן ההכנה

1.

מנגבים את הדג לייבוש (אפשר לעשות זאת בעזרת טפיחות קלות בנייר מגבת) ומפזרים עליו 1 כפית מלח ופלפל משני הצדדים.

2.

מוסיפים שמן זית למחבת גדולה עם מכסה ומחממים על חום גבוה.

מוסיפים את הדג ומבשלים במשך 3 דקות.

 

3.

הופכים את הדג ומוסיפים את שאר המרכיבים, חוץ מהלימון והטימין.

4.

מוסיפים 1/2 כוס מים ומנמיכים את האש לבינונית. מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.

5.

מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ואת עלי הטימין הטריים.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן