דונאטס

זמן הכנה

35 דק

זמן כולל

280 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

מצרכים

סופגניות
  • 700 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 1 גביע אשל
  • 170 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 מ'ל שמנת מתוקה
  • 1 קוביה שימרית/שמרים טריים (25 גרם)
  • שמן לטיגון עמוק (תלוי בגודל הסיר)
ציפוי אייסינג
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • 5 כפות חלב
  • אופציונאלי: טיפה של צבע מאכל ג'ל בצבע הרצוי
ציפוי גנאש שוקולד חלב
  • 300 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ'ל שוקולד חלב
ציפוי לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאת קקאו

אופן ההכנה

1.

ממיסים את השימרית בתוך השמנת המתוקה.

2.

מכניסים למיקסר את השמנת עם כל שאר המצרכים ולשים 10 דקות עם וו לישה.

3.

מתפיחים 3-4 שעות.

4.

לאחר שהבצק תפח, מרדדים וקורצים לעיגולים . קורצים עיגול נוסף מתוך המרכז של כל עיגול כדי לקבל צורה של טבעת ( אני קרצתי לעיגולים של 9.5/6.5 ס"מ) .

טיפ: ניתן לרדד את הבצק על משטח מקומח כדי להקל בעיצוב הצורה, אך לפני הטיגון לנקות בעדינות מהקמח.

5.

משאירים להתפחה נוספת בערך 30/40 דקות .

6.

מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.

7.

בוחרים בציפוי הרצוי :

8.

ציפוי אייסינג: מערבבים אבקת סוכר וחלב עד שמתקבל מרקם אחיד ללא גושים , מוסיפים טיפת צבע מאכל ג'ל ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הדונאט .

9.

ציפויי גנאש השוקולד ושוקולד לבן: ממיסים יחד את המצרכים ומצפים את הדונאטס.

טיפ: כדי שהשוקולד יחזיק טוב על הדונאטס, מקפיאים אותו לכמה דקות ואז מצפים שוב. חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שהציפוי אטום.

אם רוצים להוסיף סוכריות לקישוט מעל – מפזרים אותם מעל כשהציפוי עדיין נוזלי.

אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.

מתכונים נוספים

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

ספינג' מרוקאי של החיים

ציפוי וניל עשיר

דונאטס חלבי

צ'ורוס עם קינמון וסוכר

סופגניית קרם בייגלה

סופגניית קקאו וגנאש חלב

סופגניית חמאת בוטנים ושבבי במבה

סופגניית שנטלי ותות מצופה שוקולד

סופגניית קרם לימון ומרנג

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן