
זמן הכנה
35 דק
זמן כולל
280 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 700 גרם קמח
- 3 ביצים
- 1 גביע אשל
- 170 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 70 מ'ל שמנת מתוקה
- 1 קוביה שימרית/שמרים טריים (25 גרם)
- שמן לטיגון עמוק (תלוי בגודל הסיר)
- 300 גרם אבקת סוכר
- 5 כפות חלב
- אופציונאלי: טיפה של צבע מאכל ג'ל בצבע הרצוי
- 300 גרם שוקולד חלב
- 100 מ'ל שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה
ממיסים את השימרית בתוך השמנת המתוקה.
מכניסים למיקסר את השמנת עם כל שאר המצרכים ולשים 10 דקות עם וו לישה.
מתפיחים 3-4 שעות.
לאחר שהבצק תפח, מרדדים וקורצים לעיגולים . קורצים עיגול נוסף מתוך המרכז של כל עיגול כדי לקבל צורה של טבעת ( אני קרצתי לעיגולים של 9.5/6.5 ס"מ) .
טיפ: ניתן לרדד את הבצק על משטח מקומח כדי להקל בעיצוב הצורה, אך לפני הטיגון לנקות בעדינות מהקמח.
משאירים להתפחה נוספת בערך 30/40 דקות .
מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
בוחרים בציפוי הרצוי :
ציפוי אייסינג: מערבבים אבקת סוכר וחלב עד שמתקבל מרקם אחיד ללא גושים , מוסיפים טיפת צבע מאכל ג'ל ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הדונאט .
ציפויי גנאש השוקולד ושוקולד לבן: ממיסים יחד את המצרכים ומצפים את הדונאטס.
טיפ: כדי שהשוקולד יחזיק טוב על הדונאטס, מקפיאים אותו לכמה דקות ואז מצפים שוב. חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שהציפוי אטום.
אם רוצים להוסיף סוכריות לקישוט מעל – מפזרים אותם מעל כשהציפוי עדיין נוזלי.
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!