דניס ברוטב עגבניות צלויות

8

מנות דג

זמן הכנה

8 דק

זמן כולל

26 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

כולם מבשלים את אותם שני דגים – סלמון ומושט, גוונו את הדג שלכם עם המתכון הזה! שימו לב שבאופן כללי כדי לקבל דגים טעימים עם מרקם חמאתי – חייבים להשקיע בדג טרי ואיכותי.השתמשתי בעגבניות שרי כתומות ואדומות, כי הן יוצרות צבע עמוק ומדהים. רשאד (גרגר הנחלים) שייך למשפחת הנבטים, והוא מלא ברכיבים תזונתיים מעולים. ניתן להחליף בכל עשבי תיבול טריים אחרים או נבטים לבחירתכם.

מצרכים

  • 8 פילה דג דניס, ללא עור ועצמות
  • 2 קופסאות עגבניות שרי
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 2 לימונים חצויים
  • 1/2 כוס רשאד

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-245 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2.

מוסיפים לתבנית את עגבניות השרי, השום , ו-2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.

3.

אופים במשך 10 דקות.

4.

מתבלים את הדג במלח ומוסיפים לתבנית האפייה.

סוחטים מעל את המיץ מלימון אחד ומוסיפים כף נוספת של שמן זית.

מכסים היטב בנייר אלומיניום ואופים במשך 8 דקות.

5.

מוציאים מהתנור ובעזרת כף עץ מועכים את העגבניות (מומלץ ללבוש סינר!).

6.

מוסיפים את הרשאד ואת המיץ מהלימון השני ומגישים.

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן