
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
זמן הכנה: 20 דק' דק
רמת קושי: קלה
פרווה
אם אתם בדרך כלל לא אוהבים דג קפוא אבל מוצאים את עצמכם קונים כמות גדולה כי זה יותר זול – המבורגר דג הוא בדיוק בשבילכם. המתכון הזה יגרום לכל דג לבן, גם אם הוצאתם אותו מהמקפיא והוא לא טרי, לטעום נהדר. השימוש בדגים לבנים עוזר לשמור על פחות קלוריות ויותר חלבון , ועל הדרך גם נותן ויטמנים ומינרליים נהדרים לגוף. אנחנו הלכנו על תיבול עדין ופשוט במתכון הזה מה שמאפשר לגוון בתוספות עם טעמים דומיננטים. אנחנו אוהבים ווסאבי ואבוקדו, אבל תרגישו חופשי להשים כל תוספת שאתם אוהבים.
מצרכים
- 680 גרם פילה דג לבן , ללא עור (בקלה, אמנון, וכו), קצוץ דק
- ½ כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, או בזילקיום)
- 1 כף צלפים
- 1 לימון , מיץ + גרידה
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית
- להגשה: לחמניה או באן מחיטה מלאה, תוספות שאוהבים - עלי חסה / מלפפון פרוס/ יוגורט / חרדל/ חמוצים/ אבוקדו / ווסאבי/ ג'ינג'ר כבוש.
אופן ההכנה
1.
במעבד מזון טוחנים את הדג הלבן , עשבי תיבול, צלפים, מיץ לימון, גרידת לימון. טוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה, ומוסיפים מלח, פלפל, וביצה. מערבבים היטב.
2.
מחממים מחבת סוטאז' גדולה או מחבת גריל (פסים) על אש גבוהה עם שמן זית. יוצרים 4 קציצות מהתערובת ומטגנים 5 דקות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן עד שמבושל לגמרי. מוציאים את ההמבורגרים מהמחבת ומחכים 5 דקות.
3.
מניחים כל המבורגר בלחמניה עם תוספות.
הצעת הגשה: מגישים לצד צ'יפס בטטה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!