
12
מנות
זמן הכנה
8 דק
זמן כולל
28 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
נסו את זפולה התפוחים האלה כתחליף לסופגניות.
קטנות, מתוקות ודביקות, אתם בטוח תאהבו את הגרסה המיוחדת הזו.
מצרכים
- 1/2 כוס חמאה
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח גס
- 1 כוס קמח רגיל
- 4 ביצים גדולות
- 1 תפוח ירוק , קלוף וחתוך לקוביות קטנות (כ-1 כוס)
- שמן זית לטיגון
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כוס ריבת פטל ללא גרעינים
- 1 כף מיץ תפוזים
אופן ההכנה
בסיר בינוני, מחממים חמאה, מים, סוכר, קינמון ומלח עד שהכל מגיע לרתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח.
מחזירים לאש נמוכה ומערבבים עם כף עץ עד שהבצק מתאחד ויוצר כדור. ממשיכים לבשל עוד דקה אחת.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עומד. מערבבים במהירות נמוכה בעזרת וו גיטרה במשך דקה אחת או עד שהבצק מתקרר מעט.
מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, תוך ערבוב מלא בין כל הוספה.
מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
בסיר בינוני וכבד, מחממים שמן לטיגון עמוק ל-175 מעלות (ניתן למדוד עם מדחום לממתקים או לטיגון עמוק).
בעזרת כף מדידה של 1 כפית, מטילים בזהירות מהבלילה לשמן החם. מטגנים עד להזהבה, כ-5 דקות.
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
מפזרים אבקת סוכר על הזפולה החמה.
לרוטב הריבה: בקערה קטנה, טורפים יחד את הריבה ומיץ התפוזים עד שהתערובת חלקה. מגישים לצד הזפולה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!