
6
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
25 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 3 בצלים גדולים, קלופים וללא הקצוות (כ-250 עד 300 גרם כל אחד)
- 1 כוס קמח
- 1 כפית פפריקה
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1 כוס בירה (רגילה או ללא אלכוהול)
- שמן צמחי
אופן ההכנה
חותכים את הבצלים לפרוסות בעובי של 1.25 ס"מ ומפרידים לטבעות. (את החלקים השבורים או הקצוות ניתן לשמור במקרר לשימוש אחר.)
בקערה גדולה מערבבים קמח, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ומערבבים עם מטרפה עד שהקצף נעלם.
גרסה אפויה: טובלים את טבעות הבצל בבלילה. מניחים על צלחת, ומאפשרים לעודפי הבלילה לטפטף.
מחממים כף שמן במחבת טפלון גדולה בקוטר 30 ס"מ על חום בינוני-גבוה.
מסדרים כ-חצי מכמות טבעות הבצל בשכבה אחת במחבת החמה, מבשלים עד שהן משחימות, הופכים פעם אחת, ומטגנים כ-1.5 דקות מכל צד.
מעבירים את טבעות הבצל לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 6 דקות, או עד שהטבעות נהיות פריכות.
גרסת טיגון בשמן עמוק:
מחממים לפחות 5 ס"מ שמן בצ'יפסר/ מכשיר לטיגון עמוק למשך 5 עד 10 דקות, או בהתאם להוראות המכשיר. (אם יש אפשרות לכיוון טמפרטורה, מכוונים ל-190 מעלות צלזיוס וממתינים עד שהנורה נכבית.)
מטגנים את טבעות הבצל המצופות בבלילה בשמן החם (כ-10 עד 20 בכל פעם).
מטגנים 2 עד 4 דקות או עד שהטבעות פריכות.
מניחים על נייר סופג לפני ההגשה.
לשדרוג: הוסיפו לבלילה 2 כפיות תימין יבש, 2 כפיות אבקת צ'ילי ו-2 כפיות כמון טחון. לאחר האפייה או הטיגון, ניתן לפזר על הטבעות הפריכות אבקת צ'ילי נוספת, כמון טחון או תערובות פלפל מוכנות, לפי הטעם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
מקור: National Onion Association
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!