
6
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
30 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
לכל חובבי הטונה קסרול (או בשמו העיברי מאפה פסטה וטונה)- קבלו את הגרסה הבריאה יותר ,שגם נשמרת מעולה בהקפאה.
מצרכים
- 220 גרם אטריות ביצים רחבות מחיטה מלאה, מבושלות
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס בצל לבן קצוץ
- ⅓ כוס גזר קצוץ
- 2 כפות קמח מלא או קמח שיבולת שועל
- ¾ 2 כוסות חלב דל שומן
- ½ כוס גבינת עיזים, מרוככת
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כוס אפונה ירוקה קפואה, מופשרת
- ½ כוס (50 גרם) גבינת פרמז'ן מגורדת, מחולק
- 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננת
אופן ההכנה
1.
מחממים את התנור למצב גריל. מחממים מחבת חסינת תנור על חום בינוני גבוה .מוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והגזר, ומבשלים 6 דקות או עד שהגזר כמעט רך, מערבבים מידי פעם. מפזרים קמח, מבשלים דקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
2.
שופכים פנימה בהדרגה את החלב, מבשלים 5 דקות, ומערבבים עם מטרפה עד שמתעבה מעט. מוסיפים את גבינת העיזים, חרדל, מלח, ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
3.
מסירים את המחבת מהאש. מערבבים פנימה את האטריות, אפונה, ¼ כוס גבינת פרמזן, וטונה. מפזרים מעל את ¼ כוס גבינת פרמזן שנשארה, ומחזירים לתנור ל 3 דקות או עד שזהוב ומבעבע. ממתנים 5 דקות לפני שמגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!