טונה קסרול

6

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

לכל חובבי הטונה קסרול (או בשמו העיברי מאפה פסטה וטונה)- קבלו את הגרסה הבריאה יותר ,שגם נשמרת מעולה בהקפאה.

מצרכים

  • 220 גרם אטריות ביצים רחבות מחיטה מלאה, מבושלות
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס בצל לבן קצוץ
  • ⅓ כוס גזר קצוץ
  • 2 כפות קמח מלא או קמח שיבולת שועל
  • ¾ 2 כוסות חלב דל שומן
  • ½ כוס גבינת עיזים, מרוככת
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה, מופשרת
  • ½ כוס (50 גרם) גבינת פרמז'ן מגורדת, מחולק
  • 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננת

אופן ההכנה

1.

מחממים את התנור למצב גריל. מחממים מחבת חסינת תנור על חום בינוני גבוה .מוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והגזר, ומבשלים 6 דקות או עד שהגזר כמעט רך, מערבבים מידי פעם. מפזרים קמח, מבשלים דקה נוספת, תוך כדי ערבוב.

2.

 שופכים פנימה בהדרגה את החלב, מבשלים 5 דקות, ומערבבים עם מטרפה עד שמתעבה מעט. מוסיפים את גבינת העיזים, חרדל, מלח, ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.

3.

מסירים את המחבת מהאש. מערבבים פנימה את האטריות, אפונה, ¼ כוס גבינת פרמזן, וטונה. מפזרים מעל את ¼ כוס גבינת פרמזן שנשארה, ומחזירים לתנור ל 3 דקות או עד שזהוב ומבעבע. ממתנים 5 דקות לפני שמגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן