
4
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
30 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
כשאתם מחפשים ארוחה צמחונית מהירה, אין כמו תבשיל פשוט של מוקפצים. כשמצפים את הטופו עם קורנפלור ומטגנים, הטופו מתקבל קריספי מבחוץ, ורך מבפנים. זה הסוד לטופו מושלם!
מצרכים
- 1 כוס ציר מרק ירקות
- ¼ כוס רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום קלוי
- 1 כף דבש
- ½ כפית סרירצ'ה (אופציונלי)
- 1 כף קורנפלור + רבע כוס קורנפלור
- 1 כף מים
- 450 גרם טופו יציב
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצים דק
- 1 כוס אורז חום, מבושל
אופן ההכנה
1.
מערבבים את ציר המרק, רוטב סויה, שמן שומשום, דבש וסרירצ'ה בקערה קטנה. בקערה קטנה נוספת, מערבבים 1 כף קורנפלור עם אחד כף מים עד שנוצר מרקם שדומה למשחה, ואז מוסיפים לרוטב.
2.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות. מניחים שכבה דקה של קורנפלור על צלחת. טובלים את קוביות הטופו והקורנפלור שיהיו מצופים מכל הכיוונים. מחממים שתי כפות מהשמן על מחבת גדולה על חום בינוני גבוה. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים למשך 5-6 דקות על כל צד, או עד שנהיה קריספי וזהוב.
3.
מעבירים את הטופו לצלחת. מוסיפים את הברוקולי בצל ושום למחבת החמה ומטגנים ארבע דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הרוטב, ואז את הטופו ומבשלים כמה דקות מערבבים עד שהכל מצופה ברוטב והמרקם מתעבה.
מגישים עם האורז.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!