
7
יחידות
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
25 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
הצבע כבר מעיד על האוצר , שילוב של חלבון איכות, סיבים תזונתיים , ושפע וויטמנים ומינרלים. חוויה של טעם, חגיגה לעיניים!
מצרכים
- 1 כוס קמח אפונה*
- 1 כוס מים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- ½ כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כוס עלים קצוצים (מתאים לשילוב עם כל עלים ירוקים שאוהבים, אני משלבת פטרוזיליה וכוסברה)
אופן ההכנה
1.
מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט לטחינה דקה של העלים הירוקים ולקבלת מרקם אוורי.
2.
מחממים מחבת נון סטיק על להבה גבוהה (אין צורך לשמן).
כאשר המחבת חמה מאוד יוצקים בלילה למרכז המחבת, ממתינים כדקה והופכים, ממתינים כשלושים שניות ומוציאים מהמחבת. הטורטייה מוכנה.
טיפים: לטורטיות מגולגלות כדי לגלגל כשהטורטיה עדיין חמימה.
אם מכינים את הטורטיות שלא בסמוך לארוחה כדאי לכסות אותן כדי לשמור על המרקם.
ניתן להקפיא ולחמם במחבת יבשה (לאחר ההקפאה פחות מתאימים לגלגול).
הצעת הגשה: מגישים לצד ממרחים מלוחים וירקות.
*קמח אפונה משיגים בחנויות טבע
אפשר להחליף גם בקמח חומוס
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…