טיאן בטטה ותפוחי אדמה

8

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

80 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

טיאן הוא כלי חרס צרפתי ותמיד מלא בירקות טעימים. מומלץ להשתמש עם תבנית קסרול ולסדר את התפודים יפה, ולהגיש את הכלי ישירות לשולחן בשביל פרזינטציה מהממת.

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה (כ- 1,130 גרם), קלופים ופרוסים דק מאד (מומלץ בעזרת מנדולינה)
  • 2 בטטות גדולות (כ-1,130 גרם) , קלופים ופרוסים דק מאד (מומלץ בעזרת מנדולינה)
  • 6 שיני שום, פרוסות דק
  • שמן זית
  • מספר ענפי טימין טרי / או 1 כף טימין יבש
  • 1-2 כוסות ציר מרק ירקות או מרק עוף
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים בשמן זית תבנית קסרול בגודל 22*33 ס"מ (A4) .

2.

מרימים ערימה בגובה של כ-8 ס"מ, ומסדרים אותה בצורה ספירלית בתוך התבנית, כך שפרוסה רודפת פרוסה (ראה תמונה). ממשיכים להוסיף ערמות של פרוסות ולסדר אותם בספירלה, שמים לב לערבב בין הבטטות לתפוחי האדמה בשביל הצבעוניות.

3.

מפזרים מעל לתפודים המסודרים את השום וטימין, ומתבלים במלח ופלפל.

4.

שופכים את ציר המרק מעל לתפודים. הנוזלים יגיעו לגובה של כ- 5 ס"מ בתבנית.

5.

מכסים בנייר כסף וצולים בתנור למשך 30 דקות.

6.

מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהתפודים משחימים בצדדים וכל ציר המרק נספג, כ-30 דקות נוספות.

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן