ירכי עוף בסויה עם סלט זוקיני ואורז

4

מנות

זמן הכנה

25 דק

זמן כולל

60 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

ארוחת ערב פשוטה המורכבת מירכי עוף , זוקיני/קישואים ואורז. מכינים מהר ואוכלים מהר, אתם פשוט הולכים לאהוב את המתכון הקל הזה!

מצרכים

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 2 כפות מירין , מחולק
  • 8 ירכי עוף
  • 2 זוקיני , פרוסים דק באלכסון
  • 4 גבעולי בצל ירוק , קצוצים, החלקים הלבנים והירוקים מופרדים
  • ¼ כוס כוסברה , קצוצה
  • 2 כפות חומץ אורז , מחולק
  • 3 כפיות שמן שומשום , מחולק
  • 2 שיני שום , כתושות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס מים
  • 3 כוסות אורז חום מבושל
  • לעיטור: 1 פלפל הלפיניו, פרוס דק

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית, מערבבים את רוטב הסויה ו 1 כף מירין. מייבשים קלות את העוף ע"י טפיחות עם נייר מגבת. מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים. שמים בצד להשריה במרינדה, ל 20 דקות לפחות.

2.

בקערה בינונית נוספת , מערבבים את פרוסות הזוקיני, החלקים הלבנים של הבצל ירוק, כוסברה, 1 כף חומץ אורז , 1 כפית שמן שומשום, 1 כף מירין, ושום. מזלפים מעל שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. שמים בצד להשריה במרינדה למינימום 10 דקות, ומערבבים מידי פעם.

3.

מחממים 2 כפיות שמן שומשום במחבת על חום בינוני-גבוה עד שהשמן חם. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המרינדה) , ומבשלים 2 עד 3 דקות או עד שמשחים קלות. הופכים את העוף לצד השני ומוסיפים את שאר המשרה,1 כף חומץ נוסף, ו-  ½ כוס מים. מבשלים 7 עד 8 דקות או עד לבישול מלא, ויוצקים את הרוטב על העוף תוך כדי הבישול.

4.

 מגישים לצד אורז וסלט זוקיני.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן