
4
מנות
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
60 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- ¼ כוס רוטב סויה
- 2 כפות מירין , מחולק
- 8 ירכי עוף
- 2 זוקיני , פרוסים דק באלכסון
- 4 גבעולי בצל ירוק , קצוצים, החלקים הלבנים והירוקים מופרדים
- ¼ כוס כוסברה , קצוצה
- 2 כפות חומץ אורז , מחולק
- 3 כפיות שמן שומשום , מחולק
- 2 שיני שום , כתושות
- שמן זית
- מלח ופלפל
- ½ כוס מים
- 3 כוסות אורז חום מבושל
- לעיטור: 1 פלפל הלפיניו, פרוס דק
אופן ההכנה
בקערה בינונית, מערבבים את רוטב הסויה ו 1 כף מירין. מייבשים קלות את העוף ע"י טפיחות עם נייר מגבת. מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים. שמים בצד להשריה במרינדה, ל 20 דקות לפחות.
בקערה בינונית נוספת , מערבבים את פרוסות הזוקיני, החלקים הלבנים של הבצל ירוק, כוסברה, 1 כף חומץ אורז , 1 כפית שמן שומשום, 1 כף מירין, ושום. מזלפים מעל שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. שמים בצד להשריה במרינדה למינימום 10 דקות, ומערבבים מידי פעם.
מחממים 2 כפיות שמן שומשום במחבת על חום בינוני-גבוה עד שהשמן חם. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המרינדה) , ומבשלים 2 עד 3 דקות או עד שמשחים קלות. הופכים את העוף לצד השני ומוסיפים את שאר המשרה,1 כף חומץ נוסף, ו- ½ כוס מים. מבשלים 7 עד 8 דקות או עד לבישול מלא, ויוצקים את הרוטב על העוף תוך כדי הבישול.
מגישים לצד אורז וסלט זוקיני.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!