ירכי עוף ממולאות ברוטב יין

6

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

60 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

ממלאים את העוף ב… עוד עוף. המנה העשירה בחלבון הזאת נראית אלגנטית ויוקרתית, אבל כל כך בריאה וטעימה! אנחנו השתמשנו עם שוקיים / ירכיים כדי לוודא שהעוף יישאר עסיסי, במיוחד שרוצים להכין אותו מראש, אבל המתכון יעבוד נהדר גם עם חזה עוף.

מצרכים

  • 110 גרם עוף טחון
  • ½ כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 1 בצל גדול, כתוש (מחולק)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • 8 ירכי עוף גדולים ללא עצם ( סה"כ כ 1130 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 עלה דפנה

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית מערבבים את העוף הטחון, שיבולת שועל, ¼ מהבצל הכתוש, ביצה, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

2.

שמים ירך עוף אחד על משטח העבודה וממלאים עם 2 כפות מתערובת המילוי. עוטפים את העוף סביב המילוי וקושרים עם חוט מטבח. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי העוף. מפזרים מעט מלח ופלפל סביב העוף מבחוץ.

3.

מחממים שמן זית במחבת סוטאז' גדולה. מוסיפים את העוף ומבשלים עד שמוזהב מכל הצדדים, כ 10 דקות. מעבירים לצלחת. מוסיפים את שאר הבצל הכתוש ואת השום ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את היין, רסק עגבניות, ואת עלה הדפנה. מעבירים בזהירות את העוף מהצלחת ומניחים בתוך הרוטב. מכסים ומביאים לרתיחה . אחרי שרותח, מנמיכים את האש, ומבשלים ללא כיסוי עד שהעוף מתבשל לגמרי, כ 35 דקות. בעזרת מדחום בודקים את פנים העוף כדי לוודא שהוא מעל ל 73 מעלות.

מגישים מעל לנודלס, פירה, או אורז.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן