
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
85 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
השילוב שהוספנו לעוף, של גרגרי החיטה והדוחן יוצר טקסטורה נהדרת שנותנת גם מלא טעם וערכים תזונתיים.
מצרכים
- 4 ירכי עוף גדולים עם העצם, ללא עור (כ 1,130 גרם סהכ)
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 קופסת שימורי לבבות דקל פרוסים
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- ½ כפית כמון טחון
- 1 כוס גרגרי חיטה
- ½ כוס דוחן
- 2 כוסות ציר מרק עוף
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 180 מעלות. מתבלים את העוף עם מלח ופלפל. בסיר הולנדי גדול (או כל סיר שניתן גם לשימוש בתנור), מחממים את שמן הזית על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את העוף (חלק בשרני כלפי מטה) , ומבשלים עד שהעוף מקבל גוון חום-זהוב. הופכים ומבשלים את הצד השני של העוף כ-8 דקות. מעבירים את העוף לצלחת.
2.
מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים בצל, לבבות דקל, וסלרי ומבשלים עד להזהבה, כ -12 דקות. מוסיפים שום וכמון ו ½ כפית מלח ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את גרגרי החיטה ומערבבים לציפוי. מוסיפים את הדוחן וציר המרק , מביאים לרתיחה ומערבבים היטב.
3.
מניחים את העוף עם החלק הבשרני כלפי מעלה, מכסים, מחזירים לתנור ומבשלים 50 דקות - עד שעה, תלוי בגודל העוף ועד שהדגנים רכים והנוזלים מתאדים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!