ירקות צלויים בתיבול שווארמה

6

מנות

זמן הכנה

זמן הכנה: 20 דק' דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מחפשים תוספת בריאה וטימה? מתכננים מנגל צמחוני/ טבעוני? הירקות האלו יתאימו לכם בול!הגישו לצד לחם עגבניות-שום , טכניקה פשוטה שמשדרגת כל פרוסת לחם או לחמניה.כדי לחסוך בזמן, ניתן להשתמש עם תבלין שווארמה קנוי במקום להכין מתערובת התבלינים במתכון.

מצרכים

ירקות צלויים
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 3 גזרים בינוניים, חתוכים
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 1 בצל סגול, פרוס לטבעות בעובי 1 ס'מ
  • 2 זוקיני/קישואים, חתוכים
  • 1 חציל קטן, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס'מ
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 3 שיני שום, מגורדות דק
  • לעיטור: פרוסות לימון
לחם עגבניות ושום
  • 1 כיכר לחם (מחמצת/ כפרי), פרוס לפרוסות בעובי 2 ס'מ
  • 1-2 עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום, חצויות
  • מלח ים או מלח גס

אופן ההכנה

ירקות צלויים

1.

מחממים גריל לחום בינוני או תנור ל180 מעלות.

2.

בקערה קטנה מערבבים את הכמון, פפריקה, כורכום, והל, ומניחים בצד.

3.

מערבבים את הירקות עם שמן זית, מלח, שום, ותערובת התבלינים.

4.

צולים את הירקות עד שהם מתקרמלים מכל הצדדים.

5.

מגישים לצד לחם עגבניות ושום.

לחם עגבניות ושום

1.

מחממים את הגריל לחום בינוני.

2.

מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית. מניחים על הגריל, והופכים פעם אחת באמצע הצליה, עד שהלחם ניהיה פריך מעט ומקבל צבע שחום.

3.

משפשפים את הלחם החם עם העגבניות ושום, ומפזרים מעל מלח.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

שומר צלוי עם קריספי קינואה

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן