
25
מנות
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
1200 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
מצרכים
- 1 (900 גרם) יוגורט יווני (בטעם טבעי)
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות שמן זית
- 1 כפית גרגירי פלפל שלמים
- 1 עלה דפנה
- זעתר
- אריסה
- תבלין שום ועשבי תיבול
אופן ההכנה
מרפדים מסננת בבד מיוחד לגבינה או במגבת מטבח דקה. מערבבים היטב את היוגורט עם המלח בתוך הבד. אוספים את צידי הבד כלפי מעלה כדי לכסות את התערובת וקושרים כך שיהיה אפשר לתלות את הבד מעל לקערה גדולה שלתוכה יסתננו הנוזלים.
ניתן לסנן במשך לילה במקרר / או במשך מספר שעות בטמפרטורת החדר.
כשהיוגורט מסונן לגמרי ויציב למגע, ניתן ליצור את הכדורים.
טובלים את האצבעות בשמן ומכדררים כמות של כ-2 כפות יוגורט לכדורים קטנים (בערך בגודל של עגבניות שרי).
חוזרים על הפעולה עם כל היוגורט. מתקבלים כ-50 כדורים.
מגלגלים כל כדור באחד מהתבלינים, או משאירים אותם כמו שהם.
מעבירים את כדורי הלאבנה לצנצנת גדולה.
מכסים את הלאבנה עם שמן זית (בכמות מספקת כך שכל הכדורים יהיו בתוך השמן). מוסיפים את גרגירי הפלפל ועלה הדפנה. סוגרים את הצנצנת עם המכסה.
איחסון: ניתן לאחסן את כדורי הלאבנה במקרר עד לחודש.
טיפ: השתמשו עם השמן המתובל שנוצר לבישול / כרוטב לסלטים / מזולף מעל לטוסט אבוקדו.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!