כדורי לאבנה בשמן זית וזעתר

25

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

1200 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

לאבנה הוא ממרח יוגורט מלוח וסמיך שפופולארי מאד ברחבי המזרח התיכון. ייתכן ואתם מכירים את הלאבנה כממרח קרמי, אבל הוא מגיע גם ככדורים כבושים בשמן, שדומים במראה שלהם למוצרלה טריה, אך הרבה יותר רכים וניתנים למריחה. היופי בכדורי הלאבנה זה שאפשר להוסיף עשבי תיבול וחמרי טעם אחרים לשמן או אפילו על כל כדור כדי לתת ללאבנה שתכינו פרופיל טעם ייחודי! אפשר להכין לאבנה בבית פשוט על ידי סינון כל הנוזלים מיוגורט יווני, וכדי להפוך אותו לכדורים מסננים אותו אפילו יותר כדי שהיוגורט שנשאר יהיה יציב מספיק .

מצרכים

  • 1 (900 גרם) יוגורט יווני (בטעם טבעי)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 כפית גרגירי פלפל שלמים
  • 1 עלה דפנה
אופציונאלי - תוספות
  • זעתר
  • אריסה
  • תבלין שום ועשבי תיבול

אופן ההכנה

1.

מרפדים מסננת בבד מיוחד לגבינה או במגבת מטבח דקה. מערבבים היטב את היוגורט עם המלח בתוך הבד. אוספים את צידי הבד כלפי מעלה כדי לכסות את התערובת וקושרים כך שיהיה אפשר לתלות את הבד מעל לקערה גדולה שלתוכה יסתננו הנוזלים.

ניתן לסנן במשך לילה  במקרר / או במשך מספר שעות בטמפרטורת החדר.

2.

כשהיוגורט מסונן לגמרי ויציב למגע, ניתן ליצור את הכדורים.

טובלים את האצבעות בשמן ומכדררים כמות של כ-2 כפות יוגורט לכדורים קטנים (בערך בגודל של עגבניות שרי).

חוזרים על הפעולה עם כל היוגורט. מתקבלים כ-50 כדורים.

3.

מגלגלים כל כדור באחד מהתבלינים, או משאירים אותם כמו שהם.

מעבירים את כדורי הלאבנה לצנצנת גדולה.

4.

מכסים את הלאבנה עם שמן זית (בכמות מספקת כך שכל הכדורים יהיו בתוך השמן). מוסיפים את גרגירי הפלפל ועלה הדפנה. סוגרים את הצנצנת עם המכסה.

איחסון: ניתן לאחסן את כדורי הלאבנה במקרר עד לחודש.

טיפ: השתמשו עם השמן המתובל שנוצר לבישול / כרוטב לסלטים / מזולף מעל לטוסט אבוקדו.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

ברוסקטה קישואים

לחם זעתר שטוח

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קרפ מלוח / בלינצ'ס עם ירקות

מרק סלרי מוקרם

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

סלט פנצנלה

אוזני המן פיצה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן