לביבות קינואה פריכות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

הסוד למתכון הזה הוא לבשל את הקינואה כך שלא יישארו נוזלים עודפים בסיום הבישול. בישול דגן שונה מבישול פסטה. בישול פסטה כולל סינון של עודפי מים בסיום הבישול. לעומת זאת, בישול זרעים ודגנים מצריך הוספת כמות מדויקת של מים כך שהם ייספגו בדגן, והתוצאה תהיה גרגרים אווריריים, יבשים ורכים בסיום תהליך הבישול.

מצרכים

  • 2 כוסות קינואה
  • 1/2 3 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 6 חלבוני ביצה
  • 1/3 כוס קמח קינואה
  • 6 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 2 שיני שום מגוררות
  • תוספות אופציונאליות: רוטב עגבניות חריף, בצל מקורמל

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית  בנייר אפייה.

2.

שוטפים את הקינואה בקערה גדולה עם מים קרים תוך שפשוף הגרגירים להסרת הספונין (חומר טבעי שמגן על הצמח)*. גם קינואה שכתוב על החבילה שהיא שטופה צריכה לעבור שטיפה זו.

3.

מסננים את הקינואה מהנוזלים בקערה.

מעבירים את הקינואה לסיר יחד עם ה 1/2 3 כוסות מים,ומבשלים  על אש בינונית-נמוכה עד שקו המים משתווה לגובה הקינואה. מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לקינואה להתאדות למשך 15 דקות עד שהיא רכה וכל המים נספגים.

4.

מעבירים את הקינואה לקערה ומוסיפים מלח, פלפל, חלבוני ביצה, קמח קינואה, בצל ירוק ושום.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה שנשארת יציבה.

5.

יוצרים לביבות עבות מהתערובת.

6.

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית בעומק של כ-1/2 ס"מ על אש בינונית. מטגנים את הלביבות עד להזהבה מכל צד, כ-3 דקות לכל צד. מעבירים לתבנית המוכנה ושומרים על הלביבות חמות בתנור שחומם מראש עד להגשה.

7.

מגישים את לביבות הקינואה עם רוטב עגבניות חריף או בצל מקורמל.

*ספונין – חומר כימי טבעי שמייצר הצמח כדי להגן על הזרעים מפני ציפורים וחרקים. הספונין בטוח לאכילה, אך טעמו מריר ורבים לא אוהבים קינואה עד שהם טועמים אותה לאחר שטיפה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט קינואה שחורה

תגובות

  1. יהודית לוי11:4009/12/2024
    טעים במיוחד! וגם בריא על הדרך...

הוספת תגובה

דילוג לתוכן