לחם סוקה

2

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

סוקה הוא לחם שטוח שעשוי מקמח חומוס. קל להכנה וללא גלוטן, ניתן להשתמש איתו במגוון וריאציות. כאן השתמשנו איתו כבסיס לפיצה נהדרת עם גרגרי חומוס, פטריות, וירוקים. אפשר כמובן גם לאכול את הסוקה בפני עצמו כלחם, או להשתמש כבסיס לתוספות האהובות עליכם, כמו שעשינו כאן.

מצרכים

סוקה
  • 1 כוס קמח חומוס
  • ½ כפית מלח גס
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2כפית אבקת שום
  • 1 כפית גבינת פרמז'ן או שמרים תזונתיים
  • 1 כוס מים חמימים
  • כף שמן זית, מחולק
  • 1 כף בזיליקום טרי
טופינג
  • ¼ כוס בצל סגול או שאלוט, פרוס דק
  • ¼ כוס גרגרי חומוס
  • 4 פטריות, פרוסות
  • 2 כפות פסטו
  • ארוגולה/רוקט (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית , מערבבים קמח חומוס, מלח, אבקת אפיה, אבקת שום, גבינת פרמז'ן (או שמרים) , ו ½ כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים עד לקבלת בלילה דקה אבל לא מימית מידי. מכסים ונותנים לבלילה לנוח לפחות 15 דקות ( ניתן עד ל 12 שעות).

2.

בינתיים, מחממים תנור ל 204 מעלות, ועל כירה מחממים מחבת ברזל יצוקה. מניחים את התוספות (אם בחרתם להשתמש) , פרוסות בצל, גרגרי חומוס ופטריות על תבנית מרופדת ומזלפים בכפית שמן זית. מכניסים לתנור. לאחר שהבלילה נחה (מינימום 15 דקות) מוסיפים את הבזיליקום לבלילה ומערבבים.

3.

מוסיפים 2 כפיות שמן זית למחבת החמה. יוצקים את הבלילה למחבת ומזיזים מעט את המחבת כדי לתת לבלילה להשתטח כמו פנקייק. מעבירים את המחבת לתנור ואופים 10 עד 15 דקות עד שנוצרים בועות והקצוות משחימים.

4.

מוציאים את המחבת עם הסוקה ואת התבנית עם התוספות מהתנור ומחכים כמה דקות שיצטננו מעט.

משחררים את הסוקה מהמחבת ומניחים על קרש חיתוך. מורחים מעל פסטו, ומעל מניחים את גרגרי החומוס, בצל ופטריות. מפזרים ארוגולה, מלח ופלפל. חותכים למנות ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

בייגל מ-2 מרכיבים

ברוסקטה קישואים

לחם זעתר שטוח

לחם שטוח על האש

אוזני המן פיצה

פוקאצ'ות

פיצה

טוסט כמו בחנויות

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

קסרול פרנץ' טוסט

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן