
10
לחמניות
זמן הכנה
35 דק
זמן כולל
240 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 4.5 כוסות קמח לבן
- 30 גרם שמרים טריים
- 6 ביצים
- 50 גרם דבש
- ¼ כוס סוכר לבן
- ¼ כפית מלח דק
- ½ כוס מים פושרים
- 200 גרם מחמאה – ללא תוספת מלח
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות סוכר גבישי
- 1.5 ק'ג גוש אסאדו מפורק (ללא עצם)
- 2 כוסות יין אדום מתוק
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 5 כפות סילאן
- 5 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
- מעט עלי טימין טרי
- 4 שיני שום שלמות
- להרכבה : פטרוזיליה קצוצה ושברי קורנפלקס (לא חובה)
אופן ההכנה
לחמניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח , סוכר, ושמרים ומערבבים.
מוסיפים ביצים , מלח , ומים. ממשיכים לערבל ותוך כדי מוסיפים את המחמאה.
לשים במשך 7 עד 10 דקות על מהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מניחים את הבצק בקערה, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
מוציאים את האויר מהבצק, מעצבים ללחמניות עגולות, מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מברישים כל לחמניה בביצה טרופה, ומפזרים מעט סוכר גבישי.
אופים כחצי שעה , או עד שהלחמניה זהובה ואפויה.
ניתן להבריש את הלחמניה בעודה חמה במעט דבש (לא חובה).
מילוי אסאדו מפורק: מחממים תנור ל 180 מעלות. במחבת מחממים את שמן הזית וצורבים את הנתח מכל צדדיו.
מוסיפים את היין ומצמצמים מעט.
מוסיפים את כל יתר החומרים, ומבשלים לכ-10 דקות.
מעבירים לתבנית את האסאדו עם כל הנוזלים ועוטפים טוב לסגירה מוחלטת.
צולים בתנור למשך 2-3 שעות.
עם כפפות מגינות מחום מפוררים בידיים את הבשר כאשר הוא חם ( לחלופין, ניתן לעשות זאת בעזרת 2 מזלגות).
הרכבה: פותחים את לחמניות הבריוש ומסדרים בפנים אסאדו מפורק , פטרוזיליה קצוצה ומעט שברי קורנפלקס בשביל הקראנצ'.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!