
24
לחמניות
זמן הכנה
40 דק
זמן כולל
85 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 קילו קמח כוסמין 80%
- 1 כף שמרים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 2/3 כוס קמח טפיוקה
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כוסות מים פושרים
- 2 ביצים
- 15 שיני שום
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כוס מים
- 1 כף דבש/סילאן
- 1 כף צ'ילי גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כף טימין
- 1 כף בזילקיום
אופן ההכנה
בצק: בקערת המיקסר שמים שמרים , דבש, ו ½ כוס מים פושרים.
לאחר שהשמרים תוססים, מוסיפים לקערה את יתר רכיבי הבצק (כולל 2 ½ כוסות המים הנותרים) , ומעבדים לבצק רך וגמיש.
(כדי לאפשר לכוסמין תפיחה יפה משתדלים לקצר את זמן הלישה, בשונה מקמח חיטה רגיל שלישה ארוכה מתפיחה אותו טוב יותר)
מכסים את הקערה ומתפיחים ( בקיץ מספיקה התפחה של ½ שעה).
רוטב: טוחנים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבה: מחממים תנור לחום של 225 מעלות.
נותנים לישה קצרה לבצק כדי להוציא ממנו את האויר, ובעזרת סכין מחלקים את הבצק לשני עלים.
מקמחים היטב את משטח העבודה ( אין צורך לחשוש שהמאפים יתייבשו ).
מרדדים כל חלק למלבן גדול ומורחים עליו רוטב שום.
בעזרת גלגלת או סכין מחלקים כל עלה ל 12 חלקים.
מגלגלים כל חלק לנקניק, צובטים בקצוות כדי לסגור ללחמניה, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מפזרים מעל הלחמניות מעט קמח בעזרת מסננת קטנה.
בעזרת סכין חדה ומקומחת חורצים חריצים אלכסוניים לאורך הלחמניה.
באמצעות מברשת סיליקון מורחים מעט מהרוטב שום שנשאר בתוך החריצים .
אופים בתנור כרבע שעה (אין צורך בהתפחה שניה לפני האפיה). מייד לאחר האפיה ניתן להוסיף שוב רוטב שום לתוך החריצים.
טיפ לאחסון: הלחמניות מתקבלות אפויות היטב מבחוץ , ורכות מבפנים. כדאי לכסות בתבנית נוספת מעל כדי לשמור על הרכות של הלחמים.
- את עשבי התיבול אפשר להחליף בעשבי תיבול אחרים שאוהבים.
- קמח הטפיוקה תורם למרקם מיוחד בבצק, אם אין לכם קמח טפיוקה תוכלי להחליף אותו בקורנפלור
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!