לפת ערמונים ותפוחים בבישול ארוך

4-6 מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

155 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

בישול איטי (Braising) נותן קרמול אגוזי ומתוק מצד אחד, וגורם לירקות להיות רכים במיוחד. מומלץ להשתמש בגאלה או פינק ליידי במתכון הזה – הם שומרים על הצורה שלהם בזמן הבישול ומוסיפים מתיקות עדינה ללפת.

לחצו כאן למתכון לגרעיני דלעת קלויים

מצרכים

  • 3 לפתות בינוניות, חתוכות לפלחים
  • 3 תפוחים גדולים, ללא ליבה וחתוכים לפלחים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים דק (ז'וליאן)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • שמן זית
  • 340 גרם ערמונים קלויים או מבושלים
  • 6 גבעולי תימין
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1 כף דבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי לקישוט (לא חובה): גרעיני דלעת קלויים ועלי מרווה מטוגנים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2.

מחממים מחבת גדולה או סיר כבד (כמו סוטאז' או סיר ברזל), משומנים קלות בשמן זית, על חום בינוני. משחימים את הלפתות, התפוחים והבצלים בקבוצות – במשך 5 עד 7 דקות – עד שהירקות מקבלים צבע קרמלי עמוק.

3.

מוסיפים את השום לקבוצה האחרונה ומבשלים 3–5 דקות נוספות, עד שהשום מתרכך ומפיץ ריח.

4.

מחזירים את כל הירקות לסיר, מוסיפים את הערמונים, גבעולי התימין והרוזמרין, היין הלבן וציר העוף.

5.

מוסיפים את רסק העגבניות והדבש ומערבבים עד שהכול מצופה היטב. מעבירים את הירקות לתבנית חסינת חום עם מכסה מתאים.

6.

מכסים ואופים במשך שעה, או עד שהירקות רכים והנוזלים נספגו. מסירים את המכסה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

7.

לפני ההגשה, מסירים את גבעולי התימין והרוזמרין. מקשטים בעלי מרווה מטוגנים וגרעיני דלעת קלויים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

שומר צלוי עם קריספי קינואה

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן