
זמן הכנה
40 דק
זמן כולל
335 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- לשון בקר שלמה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום
- 2 גזרים חתוכים גס
- 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
- 1 כרישה חתוכה גס
- שורש פטרוזיליה
- שורש סלרי חתוך גס
- 1 כוס יין אדום מתוק
- 2 ליטר מים רותחים
- 5 עלי דפנה
- 10 יח' פלפל אנגלי שלם
- 1 כפית טימין יבש
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף סוכר
- 3 כפות חומץ (מסייע בקילוף הלשון ואינו מורגש בטעם)
אופן ההכנה
מרתיחים במים לשון בקר שלמה למשך כ 15 דקות.
שופכים את המים ושוטפים את הלשון.
מחממים בסיר את השמן ומטגנים קלות את הבצל ושיני השום.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. מוסיפים את הלשון ואת כל שאר החומרים.
מרתיחים , מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ 3 שעות.
מסננים את הנוזלים ושומרים בצד, ומוציאים את הלשון .
מעבירים מייד לכלי עם מים וקרח למשך 10 דקות, על מנת להפסיק את הבישול ולאפשר קילוף קל.
מקלפים את הלשון ומצננים במקרר למשך לילה.
מרתיחים את הנוזל בשנית ומסמיכים עם 2 כפות קורנפלור, תוך כדי עירבוב הבלילה לרוטב, וממשיכים להרתיח עד הסמכה.
פורסים את הלשון למנות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים את הפרוסות בתבנית, ומעל יוצקים את הרוטב עד לכיסוי מלא.
עוטפים בנייר אפיה , ומעל בנייר כסף , ומשלימים בישול בתנור בחום של 160 מעלות למשך שעה לפחות.
המלצת הגשה: הגישו על קרם תפודים נימוח!
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!