מאפינס בריאים מאוד, יש בהם קצת שומן וסוכר, אך הם לא מתוקים מדי. במתכון הזה יש דגנים מלאים ואוכמניות שמלאים בנוגדני חמצון. המאפינס האלה מעולים כנשנוש במהלך היום או כארוחת בוקר שאפשר להכין מראש.
מצרכים
⅓ כוס חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן זית
⅓ כוס סילאן או דבש
2 ביצים
¼ 1 כוסות יוגורט טבעי דל שומן
¾ 1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
½ כפית מלח
1 כפית סודה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרססים 12 שקעים בתבנית מאפינס בשמן / או מרפדים בעטרות נייר.
2.
בקערה גדולה, טורפים את השמן, סילאן, ביצים ויוגורט. מוסיפים את הקמח ,מלח, סודה, ווניל ומערבבים.
3.
מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות.
4.
מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות המאפינס, ואופים 25 דקות.