
זמן הכנה
זמן הכנה: 20 דק' דק
זמן כולל
40 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 2 כוסות עדשים שחורות אחרי השריה
- 400 גרם גזר גמדי
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סילאן
אופן ההכנה
משרים את העדשים למשך כשמונה שעות, מומלץ להעביר למסננת להנבטה (עדשים נובטות מהר מאד).
כשאין אפשרות להנביט – מרתיחים את העדשים למשך 20 דקות לריכוך ראשוני.( גם במקרה של השריה והנבטה, אם אוהבים את העדשים רכות כדאי לתת להן רתיחה קצרה לפני הבישול עם האורז).
קוצצים את הבצל ומאדים בסיר עם מעט מים.
לאחר האידוי, מתבלים בתבלינים ובסילאן.
שוטפים את הגזר ומאפשרים לו להפשיר מעט, פורסים לפרוסות ,מצרפים לסיר יחד עם העדשים, ומערבבים עם הבצל והתבלינים.
שוטפים את האורז , מוסיפים לסיר ומכסים עם 3 כוסות מים פושרים.
מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לרבע שעה נוספת.
מערבבים ומגישים.
טיפ להתנהלות קלה עם קטניות: אחת לתקופה השרי והנביטי כמות גדולה. הקפיאי במנות של כוס או שתיים ושלפי בעת הצורך. כך ההכנה הופכת לקלה ומהירה!
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!