
זמן הכנה
16 דק
זמן כולל
60 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 900 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
- 1 קופסאת שימורי עגבניות קצוצות
- 2 ראשי שום קלופים וקצוצים גס
- 2 כפות סילאן
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (להוציא את הגרעינים אם מעדיפים פחות חריף)
- 1 ראש ברוקולי חתוך
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 בצל לבן פרוס
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 1 כפות מלח גס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מרפדים תבנית גדולה עם נייר אפייה.
מניחים על התבנית את הברוקולי, הפלפלים והבצלים .
מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית מלח ו-2 כפות סילאן, מערבבים היטב.
מכניסים לתנור למשך 25 דקות.
מערבבים את שארית שמן הזית, המלח והפלפל עם רצועות העוף בקערה בינונית.
מכינים מחבת גדולה או ווק על אש גבוהה ומחממים את השמן. מוסיפים את העוף ומבשלים 4 דקות לכל צד, עד שהוא כמעט מבושל לחלוטין.
( לא להעמיס על המחבת, מומלץ לעבוד בשלבים ולטגן כל פעם חלק מכמות העוף, תלוי בגודל המחבת)
מוציאים את העוף מהמחבת ומוסיפים כוס מים וקופסאת שימורי עגבניות מרוסקות. משתמשים בכף עץ כדי לגרד את כל החלקים החומים מתחתית המחבת.
מוסיפים את השום והצ'ילי ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות.
מחזירים את העוף למחבת ומערבבים היטב. מבשלים עוד 4 דקות. מוסיפים את הירקות הצלויים, מערבבים היטב ומגישים.
ניתן להחליף את הירקות במתכון עם הירקות האהובים עלייכם ( אני אוהבת להוסיף אספרגוס ואפונת שלג)
הצעת הגשה: הגישו לצד אורז.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!