מיני ספאנקופיטה

16

יחידות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

ספאנקופיטה – מאפה פילו תרד וגבינות מהמטבח היווני.

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 280 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 6 דפי פילו, מופשרים
  • 340 גרם חמאה

אופן ההכנה

1.

מחממים שמן במחבת סוטז' בינונית על חום בינוני-גבוה.

מקפיצים את הבצל והשום במשך 5 דקות או עד שהם שקופים.

 

 

2.

מעבירים את הבצל ושום לקערה גדולה ומוסיפים תרד, פטה, אגוז מוסקט וקינמון. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

3.

לוקחים דף פילו אחד מהערימה ומניחים על משטח עבודה כשהצד הארוך קרוב אליכם.

מברישים את הדף בחמאה מומסת.

מניחים מעל דף נוסף ומברישים בעוד חמאה. מניחים דף נוסף ומברישים שוב בחמאה.

 

4.

חותכים את ערימת הדפים לרוחב ל-8 רצועות.

5.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

6.

מניחים כף גדושה של המילוי ליד אחת הפינות של רצועת הפילו בקצה הקרוב אליכם.

מקפלים את הפינה של דף הפילו על המילוי ליצירת משולש.

 

7.

ממשיכים לקפל את הרצועה בצורה של דגל, תוך שמירה על צורת המשולש. מניחים את המשולש, כשהקיפול כלפי מטה, על תבנית אפייה משומנת קלות ומברישים את החלק העליון בחמאה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות והמילוי. חוזרים על הפעולה עם שלושת דפי הפילו הנותרים ליצירת 16 משולשים בסך הכול.

8.

אופים עד להזהבה, 20 עד 25 דקות, ומעבירים לרשת קירור.

 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

לחם זעתר שטוח

אוזני המן פיצה

אוזן אסאדו

פיצה

קרקר קינואה עם זעתר ללא רידוד

קוגל חלה

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית גבינת שום שמיר וריבת שרי

סופגניית קרם בטטה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן