
24
מיני קרואסונים
זמן הכנה
40 דק
זמן כולל
120 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן קנולה
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים פושרים + עד לחצי כוס נוספים לספיגת המים בבלילה (תלוי בסוג הקמח)
- ¼ כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 כפית מים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף מיץ מלימון טרי
- סלמון מעושן פרוס
- ביצה קשה
- בצל סגול פרוס דק
- ממרח שום שמיר
- 5 כפות מיונז
- 2 שיני שום
- צרור שמיר טרי
- ¼ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- קורט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
קוראסון: מערבבים את הקמח ושמרים.
מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצים, שמן ומים (מוסיפים מים לפי הצורך של הבצק) ולשים לכמה דקות.
לאחר קבלת בצק הומוגני מוסיפים מלח ולשים כ 5 דקות נוספות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש ומעט דביק.
בעזרת כפות ידיים משומנות מעגלים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובדפנות.
מכסים בשקית ובמגבת מעל, ומתפיחים לפחות כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
מורידים נפח בעדינות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים על משטח מקומח מעט.
מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים ל 8 משולשים (כמו פיצה).
מגלגים כל משולש לצורת קוראסון.
מניחים את הקוראסונים על נייר אפיה ומתפיחים עוד 30 דקות.
בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את כל רכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה כ 5 דקות .
מצננים היטב את הסירופ (אפשר גם במקרר).
מערבבים ביצה עם כפית מים וכפית סוכר ומברישים כל קרואסון בתערובת.
מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להזהבה.
כשהקראוסונים יפים וזהובים מברישים עליהם את הסירופ מייד לאחר שהם יוצאים מהתנור.
ממרח שום שמיר: מערבלים את כל המצרכים במג'ימיקס או מוט בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבה: חותכים קצת את הקרואסון וממלאים במרכיבי המילוי.
המלצת הגשה: לצד סלט עלי בייבי בויניגרט ומלפפוני קורנישון מיני.
הצעה לשדרוג: לגרסה חלבית ניתן להחליף את ממרח השום שמיר בגבינת שמנת שום שמיר או גבינת שמנת טבעית.
טיפ: במקום לאפות, ניתן לקנות קרואסונים ריקים במאפיה, ולהכין רק את המילוי.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!