1 כוס זמן הכנה 5 דק זמן כולל 30 דק רמת קושי: קלה פרווה הפטריות הצלויות נותנות טעם ייחודי לממרח הזה , לא תבינו עד שטטעמו! טיפ להכנה מראש: מזלפים מעט שמן זית מעל הממרח, וכך ניתן לאחסן אותו עד לשבוע במקרר. מצרכים 340 גרם פטריות פורטובלה 8 שיני שום 1 כפית מלח גס 1/2 כוס שמן זית 3 ענפי טימין (לא חובה) 1/3 כוס צנוברים 1/3 כוס פטרוזיליה טריה אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל220 מעלות. 2. מסדרים את הפטריות , שום, וטימין על תבנית תנור גדולה. מזלפים מעל 1/4 כוס שמן זית ומפזרים מלח. צולים בתנור במשך 20 דקות 3. מחכים שהפטריות יתקררו. מקלפים את שיני השום ומורידים את עלי הטימין מהענף. מכניסים את הפטריות , שום וטימין למעבד מזון (או בלנדר ידני) וטוחנים. 4. מוסיפים את הצנוברים, פטרוזיליה, ושאר השמן זית וממשיכים לטחון עד לקבלת ממרח חלק. מאחסנים בכלי סגור עם זילוף שמן זית מעל. קרדיט צילום: ג'יימי גלר