האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ממרח פסטו חלבי

1/2 כוס

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

המתכון הזה לפסטו הוא יותר מדריך מאשר מתכון קבוע, כי פסטו יכול להיות בדיוק מה שתרצו. בוחרים כל סוג של ירוקים, כל סוג של אגוזים – ובקלות תוכלו להכין את הפסטו האהוב עליכם!

מצרכים

  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1 שן שום גדולה, מעוכה
  • 1/2 1 כוסות עשבים תיבול טריים לפי בחירה (בזיליקום, פטרוזיליה, ארוגולה וכו')
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כוס פרמזן מגורד טרי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס , לפי הטעם

אופן ההכנה

1.

קולים את הצנוברים במחבת קטנה על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים ומפיצים ניחוח.

2.

במעבד מזון, טוחנים יחד את השום והעשבים עד קיצוץ גס. מוסיפים את הצנוברים וטוחנים עד לקיצוץ עדין.

3.

תוך כדי הפעלת המעבד, מזלפים פנימה את שמן הזית בזרם דק ומעבדים עד לקבלת מרקם כמעט חלק.

4.

מוסיפים את הפרמזן ביד ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

אחסון: שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

מתכונים נוספים

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

לחמניות ממולאות פסטו וגבינה

סלט טראמפ (טונה מעושנת בפסטו)

פיצה פסטו עם כרובית צלויה

מרק עוף פסטו

סלט חסה ורצועות עוף בפסטו

סלט פסטה בפסטו ושרי

תגובות

  1. אלישבע16:3925/04/2025
    המתכונים שלך מדהימים!! אני משתמשת בהם מלאא. האם אפשר להכין בגרסה פרווה?
    • מערכת מניו16:5325/04/2025
      הי אלישבע! כן, בהחלט אפשר להכין את הפסטו בגרסה פרווה! פשוט משמיטים את הפרמזן – אפשר להוסיף במקום 1–2 כפות שמרי בירה לקבלת עומק טעמים דומה, אבל גם בלי תחליף בכלל, הפסטו יוצא טעים. כאן יש מתכון נוסף לפסטו פרווה: https://menurecipes.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%91%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%95-%d7%95%d7%a9%d7%a8%d7%99/

הוספת תגובה

דילוג לתוכן