מרק אפונה ונענע קר

8-10 מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

5 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

למרק הקר הזה יש איזון מושלם בין טעמים רעננים ומשביעים.

במקום ללכת על גספצ’ו העגבניות הקלאסי או אחד ממרקי הפירות שחוזרים על עצמם באינספור וריאציות, חיפשתי כיוון אחר. ההשראה הגיעה מגיליון ישן של המגזין של השף האנגלי ג’יימי אוליבר – וזו הייתה התחלה נהדרת למשהו מעט אחר, קליל ומרענן. תעיזו ותהנו!

מצרכים

  • 2 שקיות אפונה קפואה, מופשרות (280 גרם כל אחת)
  • 1/2 כוס עלי נענע דחוסים, ועוד מעט לקישוט
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

1.

במעבד מזון שמים את האפונה, הנענע, השום, שמן הזית והמלח, ומעבדים בפולסים עד שהמרכיבים קצוצים דק.

2.

תוך כדי עיבוד, מוסיפים בהדרגה את ציר הירקות והמים, וממשיכים לעבד עד שהתערובת חלקה.

3.

מצננים במשך 30 דקות ועד שעתיים לפני ההגשה. מקשטים בעלי נענע.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק עדשים אדומות עם טופינג עגבניות מיובשות

מרק דלורית וכורכום

מרק אטריות סובה

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן