מרק אפונה

5

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

130 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

הגישו את המרק החורפי והמנחם הזה עם הקרוטונים ביתיים הממכרים שלי.

מצרכים

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות אפונה יבשה, שטופה ומסוננת
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בטטה
  • 2 קישואים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • אופציונאלי: חוויאג' ו/או כמון

אופן ההכנה

1.

בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן.

2.

חותכים חצי מתפוח האדמה, הבטטה, והקישואים לקוביות, ואת החצי השני מגרדים בפומפיה גסה (לא חובה).

3.

מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, הבטטה, קישואים,שום כתוש ואפונה, ומוסיפים מים לכיסוי.

4.

מבשלים במשך שעתיים או עד שהאפונה מתרככת.

לקראת סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

5.

טוחנים בבלנד מוט עד לקבלת מרקם אחיד (לא חובה).

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן