
5
מנות
15 דק'
1 שעות ו10 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 פלפל חלפיניו, ללא גרעינים חתוך לקוביות (אופציונלי אם אוהבים חריף)
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות שורש ג'ינג'ר, קלוף וכתוש
- 2 תפוחים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קופסאת (425 גרם) שימורי עגבניות חתוכות
- 1 כף אבקת קארי
- ½ כוס עדשים אדומות
- 450 גרם ירכי עוף ללא עור וללא עצמות
- 3 כוסות מים
- ⅔ כוס חלב קוקוס לא ממותק מקופסת שימורים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לעיטור: קשיו קלוי, כוסברה, ו/ או בצל ירוק
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר הולנדי על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל, גזר, חלפיניו (עם משתמשים), ו מטגנים 4-5 דקות או עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, תפוחים, ועגבניות קצוצות לסיר. מטגנים כ3 דקות, מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים. מוסיפים את העדשים, עוף ,ומים ומביאים לרתיחה. מורידים את החום לאש בינונית נמוכה ומבשלים ללא מכסה 30 דקות.
מוציאים את העוף ומעבירים לצלחת. חותכים את העוף לחתיכות קטנות או לחלופין מפרקים בעזרת שני מזלגות. בינתיים, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני, אם אוהבים אפשר לא לטחון לגמרי ולהשאיר קצת גושים לקבלת מרקם מגוון.
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים חלב קוקוס, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
הצעת הגשה: מעטרים את המרק בקשיו וכוסברה / בצל ירוק , ומגישים לצד לחם נאן לטבילה במרק.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר