
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
85 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- מנות עוף כמספר הסועדים
- 2 בצלים
- 2 שומר
- 3 קלחי סלרי
- 3 תפוחי אדמה
- 2 קישואים
- 2 בטטות
- פרוסה גדולה של דלעת או דלורית
- 2 כוסות חומוס*
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף כמון
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים ומחלקים כל בצל לשמיניות.
מחממים סיר עמוק ורחב, ושמים בתוכו את שמיניות הבצלים. מוסיפים ¼ כוס מים ומאדים.
קולפים את הגזרים וחותכים לרצועות מלבניות, מצרפים לסיר וממשיכים לאדות.
לאחר שהבצלים הזהיבו מעט, מוסיפים פלפל שחור, כמון , ו ¼ כוס מים.
מניחים מעל את מנות העוף, מנמיכים ללהבה קטנה ומאפשרים לעוף להפריש נוזלים ולהתחיל באידוי.
בינתיים, קולפים את יתר הירקות ,חותכים אותם לחתיכות גדולות, ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את החומוס לסיר.
קוצצים את קלחי הסלרי כולל העלים ומוסיפים מעל הירקות והחומוס.
מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה בינונית למשך כשעה.
המרק מוכן כשהירקות כולם רכים, ונוזלי המרק מרוכזים.
מוסיפים לאחר הבישול ½ כפית מלח.
( למרק ירקות ללא עוף מוסיפים בשלב זה גם כף שמן זית, השמן מאפשר ספיגה טובה יותר של הבטא קארוטן המצוי בירקות הכתומים)
*משתמשים בחומוס שעבר השריה וריכוך ע"י בישול ראשוני. (ניתן להשרות כמות גדולה, לבשל ולהקפיא מחולק למנות. אפשר גם לקנות חומוס מוכן)
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!