מרק עוף צלול עם ירקות ואטריות

24

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

190 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

סבא וסבתא שלי, מא ו"אופוצ'י" (שמשמעו "אבא" בהונגרית), היו מכינים מרק עוף צלול עם טעם עשיר וניחוח נפלא, זהוב ומיוחד. (הסבא והסבתא שלי מהצד שני, סבתא ופופי, העדיפו מרק כהה ועשיר עם טעם אדמתי, עם הרבה רגלי עוף. הרגליים הקשקשיות האלה! לעולם לא ייכנסו למטבח שלי.) במשך כ-8 שנים ניסיתי, עם קצת אובססיה, לשחזר את אותו מרק. אני זוכרת את אמא מגישה אותו רותח.. זה לא היה סתם מרק, זו הייתה חוויה! אבל המתכון המדויק נשאר בגדר תעלומה. ואז, כשדיברתי עם אחותי בטלפון תוך כדי נסיעה יום אחד היא הזכירה שדודה דבי מחזיקה במתכון. כמעט עזבתי את ההגה מרוב התרגשות. תודה שיש את דבי, כי אחרת לא הייתי מגיעה לתוצאה המדויקת..:). יש במרק הזה פלפל ירוק וכרובית! מי היה מאמין? שימו לב: לקבלת התוצאה והטעם האופטימליים, כדאי להתחיל את הכנת המרק בלילה שלפני.

מצרכים

ציר מרק עוף בסיסי
  • עוף שלם חתוך ל-8 חלקים (כ-1.5 ק'ג)
  • 2 חזות עוף עם עצם (כ-700 גרם)
  • 4-5 עצמות מח עצם בקר (כ-900 גרם)
  • 5 גזרים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • 2 גזרים לבנים, חתוכים לקבעים
  • 2 לפתות קטנות, חתוכות לרבעים
  • 2 שורשים בינוניים של פטרוזיליה, חתוכים לרבעים או שניתן להחליף בתוספת גזר לבן ולפת
  • 1 פלפל ירוק גדול, חצוי וללא גרעינים
  • 1/2 כרובית, מופרדת לפרחים
  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות מלח גס
  • 20 ענפי פטרוזיליה
  • 7 שיני שום
  • 20 גרגרי פלפל שחור או לבן.
מרק
  • 1 קישוא גדול, חתוך לרצועות דקות (ג'וליאן)
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לרצועות דקות (ג'וליאן)
  • 1 צנון לבן ,חתוך לרצועות דקות (ג'וליאן)
  • 450 גרם אטריות דקות למרק (אפשר אטריות שערות מלאך), מבושלות ומסוננות , בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה

1.

מניחים את העוף, עצמות מרק, גזרים, לפתות, תפוחי אדמה, שורש פטרוזיליה, פלפל ירוק, כרובית, בצל ו-1 כף מלח בסיר מרק של 12 ליטר.

מכסים ב-6 ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מסירים את הקצף שמתפשט למעלה בזמן הרתיחה .

2.

מוסיפים את יתרת המלח, פטרוזיליה, שום, וגרגרי פלפל ומביאים לרתיחה שוב.

לאחר שרותח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה לשעה.

3.

מוציאים מהסיר את 4 חזה העוף ומניחים להם להתקרר מעט. מוציאים את העצמות. מסירים את הבשר מהעצמות (ניתן לקצוץ אותו ולשמור במקרר לשימוש אחר או כתוספת למרק כשמוכן). מחזירים את העצמות למרק. מבשלים עוד 2 שעות לפחות על להבה נמוכה.

4.

מסננים את כל תכולת הסיר דרך מסננת מרופדת בבד גבינה או חולצת טי-שרט נקיה, שיישאר נוזל צלול.

( את המרכיבים ניתן לזרוק או לשמור לשימוש אחר).

מקררים את ציר המרק במשך לילה.

5.

להגשה, מסירים את שכבת השומן שעל פני המרק ומעבירים את הנוזל לסיר גדול. מביאים את המרק לרתיחה קלה על להבה נמוכה ומבשלים עד שהוא חם, כ-10-15 דקות. מוסיפים את רצועות הירקות ואת חזה העוף, אם רצוי.

 

6.

מבשלים עוד 5 דקות כדי לרכך את הירקות ולחמם את העוף. חשוב לשמור את המרק על להבה נמוכה ולא להביא לרתיחה, כדי לשמור על צלילות המרק. מתבלים במלח לפי הטעם.

7.

מניחים 1/4 כוס מהאטריות לתוך כל קערת מרק, ומוזגים מעל את המרק החם. מגישים מיד.

אחסון: ניתן להקפיא את המרק לאחר הסרת שכבת השומן.

את הבשר ניתן להקפיא בנפרד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן