סביח בג'בטה

8

מנות

זמן הכנה

35 דק

זמן כולל

110 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

ג'בטה
  • 1 ק'ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2.5 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן
סביח
  • 1 חציל גדול פרוס לטבעות בקליפתו
  • 15 ביצים קשות פרוסות
  • 200 גרם ממרח חומוס
  • 100 גרם טחינה מעובדת
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.

ג'בטה: בקערת המיקסר מערבבים היטב קמח ושמרים.

2.

מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ודביק.

3.

מתפיחים עד להכפלת נפח.

4.

יוצרים כדורים בינונים ומעצבים אותם לצורות של כיכרות לחם קטנים או מלבניים. בכל כיכר חורצים שני חריצים בעזרת סכין חדה.

5.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.

6.

אופים את הלחמים על תבנית מרופדת בנייר אפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה.

7.

סביח: מטגנים את פרוסות החציל בשמן עמוק ומעבירים לנייר סופג.

8.

מורחים על הג'בטה חומוס וטחינה, מניחים פרוסות חציל, ועל החציל מניחים ביצה קשה ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

המלצת הגשה: הגישו לצד סלט חי של עגבניות אדומות בצל סגול קצוץ ונענע, מתובל בלימון, שמן זית מלח, ופלפל שחור טחון.

 גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.

מתכונים נוספים

ברוסקטה קישואים

טוסט כמו בחנויות

המבורגר הודו בסגנון אסיאתי עם מלפפון מוחמץ ביתי

המבורגר הודו עם רוטב טרטר ספייסי

נקניקיות עם סלסת תירס

טאקוס

המבורגר עדשים מעושן

כריך סלט ביצים עם מלפפון ובזיליקום

סליידר אסאדו

כריך גבינת אדם וירקות

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן