האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופגניות במילוי קרם פטיסייר שוקולד בציפוי שוקולד מריר

12

סופגניות

זמן הכנה:
35 דק'
זמן הכנה כולל:
2 שעות ו20 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

מילוי קרם פטיסייר שוקולד, זיגוג שוקולד ומעליו קישוטי שוקולד. קל להבין מדוע אנחנו קוראים לסופגניות האלה "מופלאות"!
לאחר שסיימתם לערבב וללוש את הבצק למתכון סופגניות קלאסיות שלנו, התחילו להכין את מילוי השוקולד, שכן לשניהם נדרשות שעתיים מנוחה. לחלופין, אם אתם מכינים את הבצק ערב לפני, התחילו את הכנת המילוי כאשר אתם מוציאים את הבצק מהמקרר. כך, שניהם יהיו מוכנים באותו זמן.

מצרכים

קרם פטיסייר שוקולד
  • 4 חלמוני ביצה גדולים
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס אבקת חלב (ניתן להמיר ב1/3 כוס חלב מלא)
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 כוס חלב מלא
  • 85 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
זיגוג שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 115 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות חמאה ללא מלח, רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
לקישוט
  • כדורי קליק + שוקולד קצוץ
  • 12 סופגניות קלאסיות ( קישור למתכון לעיל)

אופן ההכנה

1.

מילוי קרם פטיסייר שוקולד: במחבת בינונית על אש נמוכה, טורפים יחד חלמוני ביצה, סוכר, קורנפלור, אבקת קקאו, אבקת חלב (או חלב מלא) ומלח. התערובת תהיה סמיכה למדי.

 

2.

מוסיפים את החלב באיטיות, תוך כדי טריפה רצופה. מניחים את המחבת על אש בינונית-נמוכה ומערבבים כל הזמן כדי למנוע שריפת החלב או בישול יתר של הביצים. כשהתערובת כמעט מגיעה לרתיחה, היא תתחיל להסמיך במהירות.

 

3.

מסירים מהאש וממשיכים לטרוף עד שהתערובת סמיכה וחלקה, במרקם של פודינג. מוסיפים את קוביות השוקולד, החמאה ותמצית הווניל לתערובת החמה ומערבבים עד שכל החומרים נמסים ומתמזגים היטב.

 

4.

מעבירים את קרם הפטיסייר החם לקערה קטנה. מניחים נייר אפייה על הקרם (כך שיגע במשטח הקרם) כדי למנוע היווצרות שכבה קשה. מצננים במקרר למשך שעתיים.

 

5.

ממלאים שקית זילוף עם צנטר עגול במילוי השוקולד . יוצרים חור בצד או בחלק העליון של הסופגניות וממלאים.

 

6.

זיגוג שוקולד מריר: מחממים שמנת מתוקה במחבת על אש נמוכה עד שהיא מתחממת מאוד אך לא רותחת.

 

7.

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ ומשהים במשך 10 דקות. מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל ומערבבים היטב.

 

8.

מזלפים או מורחים את הזיגוג על הסופגניות הממולאות. מקשטים בכדורי קליק ובשוקולד קצוץ.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סופגניות מה שבא להן להיות

ציפוי וניל עשיר

דונאטס חלבי

סופגניית קרם בייגלה

סופגניית קקאו וגנאש חלב

סופגניית חמאת בוטנים ושבבי במבה

סופגניית שנטלי ותות מצופה שוקולד

סופגניית קרם לימון ומרנג

סופגניית קראנץ‘ שוקולד

סופגניית סלמון מעושן

תגובות

  1. יהודית22:1824/12/2024
    נראה טובבב:)

הוספת תגובה

דילוג לתוכן