
30
סופגניות גדולות
25 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
המתכון באדיבות האתר רחוב האמן ובאדיבות היוצרת ברוכי קופטייל
ברוכי קופטייל היא קונדיטורית, מתכונאית, ומעצבת אירועים.
מצרכים
- 1 ק”ג קמח (7 כוסות)
- 1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
- 1/3 1 כוסות חלב פושר (340 מ”ל)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 סוכר וניל
- 4 ביצים
- 100 גרם חמאה, רכה
- 2 כפות תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי (30 מ”ל)
- שמן לטיגון עמוק (בערך 1/2 1 ליטר)
- 30 ריבועי נייר אפיה חתוכים בגודל 8*8
אופן ההכנה
מכניסים לקערת המיקסר חצי מכמות הקמח יחד עם כל החומרים מלבד החמאה.
מערבבים עם וו לישה כדקה.
מוסיפים את שאר הקמח והחמאה.
מעבדים כ10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
מכסים את הקערה בנילון הנצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, ניתן להתפיח לילה שלם במקרר.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומורידים מהבצק כדורים בגדלים שווים, מכדררים בעזרת כף היד על השיש בתנועות סיבוב חופשיות עד לקבל כדור עגול ויפה.
( ניתן להכין את הסופגניות גם בצורה קצת אחרת:
מרדדים את הבצק לעובי של 3 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי .צורת עבודה זו תניב סופגניות יותר שטוחות)
חשוב לשמור על הבצק מכוסה במגבת לחה על מנת שלא יתייבש.
מכינים כך כ-30 כדורים.
(אם רוצים אפשר להכניס מילוי כבר בשלב זה ואז לכדרר לכדורים.)
שמים כל כדור על נייר אפיה מרובע מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
טיפ: ניתן להתפיח במהירות ע"י חימום התנור ל-40 מעלות במשך כ-20 דקות, כיבוי והכנסת הסופגניות לתנור החם.
לאחר כ-20-30 דקות יהיו לנו סופגניות תפוחות ומוכנות לטיגון.
ממלאים סיר רחב וגבוה עם כ- 1.5 ליטר שמן, ומחממים את השמן היטב.
- אם יש לכם מדחום סוכר מחממים לטמפרטורה של 160-175 מעלות.
- אם לא, בודקים את השמן ע"י כף עץ או חתיכה קטנה של בצק אם עולות בועות קטנות ולא גדולות ומופרעות סביב לכף או לבצק ניתן להתחיל לטגן.
מטגנים את הסופגניות 2 דקות מכל צד ומוציאים.
מקשטים וממלאים את הסופגניות בכל מילוי / ציפוי שאוהבים.
לחצו כאן וגללו למטה למתכון לקישוט סופגנית עוגת גבינה ופירורים
צילום: שושי סירקיס
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!